2023.08.24.TomiSpark

A nagy távolság és az éjszaka sem okoz gondot a Canon újdonságának

Amennyiben rossz fényviszonyok között szeretnénk elég messzire lévő dolgokról videókat készíteni, akkor érdemes vetni néhány pillantást a Canon új kamerájára, amelynek pont ez a legfőbb tulajdonsága. Korábban még nem árultak ilyen terméket a piacon, emiatt viszont az ára is magas lesz.

Kifejezetten érdekes eszközzel rukkolt elő a Canon. Az MS-500 ugyanis egy 3,2 megapixeles SPAD érzékelőt tartalmaz, amivel akár teljes sötétségben is minőségi felvételek készíthetők. A kamera a B4 objektívbajonettet is támogatja, tehát akár a cég közvetítésekhez alkalmazott 2,3 hüvelykes objektívjeivel is használható lesz.

„A rendkívül magas biztonsági szintekkel rendelkező területeken, mint például a tengeri kikötők, a nyilvános infrastrukturális létesítmények vagy az országhatárok esetében nagy pontosságú megfigyelőrendszerekre van szükség a célpontok nappali és éjszakai megfigyeléséhez. Az új MS-500 kamera a világ első SPAD-érzékelőjével felszerelt ultra-nagy érzékenységű eszköz, amely 0,001 lux minimális tárgymegvilágítást ér el” – idézte a Canon közleményét a PetaPixel.

Fotók: Canon

Ez egyébként a célközönségre is rávilágít, mivel ezt kamerát főként a távoli dolgok megfigyeléséhez hozták létre, így vélhetően kevesen veszik majd meg magáncélra. Erről az árazás is tehet, mivel 25 200 dollárba, vagyis átszámítva majdnem 9 millió forintba kerül a gép.

Az MS-500 szívét alkotó érzékelőt az elmúlt két évben fejlesztették, a fotósok által megszokott CMOS-érzékelőtől pedig egy alapvető dologban különbözik. Míg a CMOS az egy pixelre egy adott időpontban érkező fénymennyiséget méri, addig a SPAD minden egyes fényrészecskét mér, ami a képérzékelő egyes pixeleire eljut.

Hogy az újdonságot tényleg a távoli felvételekhez szabták azt jól mutatják az olyan funkciók is, mint az egyénileg beállítható képfunkciók, melyek a zaj és a homály csökkentésére valók, míg a Haze Compensation, valamint a Smart Shade Control által a köd és a pára hatásait kisebbítik. Utóbbiak automatikusan beállítják a kontrasztot és a kép fényerejét is, de a plusz funkciók sora itt még nem ér véget, mivel a Canon lehetővé tette a felhasználók számára, hogy saját képprofilokat hozzanak létre a képminőségi beállítások módosítására és mentésére.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram