2021.06.15.admin-fazis

A nagy kérdés: iPhone 12 vagy 13? Érdemes várni?

Az iPhone 13-as széria hamarosan elérhető lesz, ezért bizonyára sokan teszik fel a kérdést, hogy vajon érdemes-e megvárni, vagy inkább  az iPhone 12-nek szavazzanak bizalmat. Annak érdekében, hogy választ kapjunk a kérdésre, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, ami segíthet a döntésben. Konkrét választ persze nem fogunk adni, viszont az információk birtokában egyszerűbb lesz a választás.

Közel az érkezés

Nagyon fontos szempont, hogy az iPhone 13-ra már nem kell sokat várni. A legvalószínűbb hírek szerint az Apple szeptember első felében jelenti be az új készüléket, ami már tényleg itt van a küszöbön. Ez azt jelenti, hogy csupán néhány hónapot kell várni az új termékcsaládra, holott az egyes modellek megjelenése között 12 hónap telik el.

Ilyen esetekben az általános tanács az, hogy érdemes kivárni az új terméket, hacsak nem tudunk jelentős kedvezménnyel hozzájutni az éppen aktuális modellhez. Az iPhone 12 ez persze nem valószínű, hiszen kimondottan jól tartja az árát. Azonban az Amazon Prime Day okozhat még meglepetéseket, hiszen az eseményen jelentős kedvezményeket osztogatnak, bár erre nem érdemes alapozni.

A design és tudás

Egyelőre semmi nem biztos, viszont az eddigi pletykák alapján nem várhatunk eget rengető változásokat a külalakot illetően. Ebben az évben az iPhone nem a nagy változtatásokra fektette a hangsúlyt, bár így is eszközölt pár újdonságot.

Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max 120 Hz-es frissítési frekvenciával, nagyobb akkumulátorral és LIDAR szkennerrel érkezik, amik inkább hasonlítanak egy iPhone 12S-re, mint az iPhone 13-ra. Ebben az esetben nem vesztünk túl sokat, ha a régebbi modellt választjuk.

A hosszútávú támogatás is előny

Többek között azért szeretjük az Apple telefonjait, mert hosszú éveken át naprakészen tartja a készülékeket. Az iPhone 12 is valószínűleg sok évig elérhető frissítéseket fog majd kapni, akárcsak az iPhone 13. Az iOS 15 az idén érkezik, viszont minden modell számára elérhető lesz az iPhone 6S-től kezdve.  Ha Apple telefont választunk, akkor biztosan számíthatunk a hosszú élettartamra.

Kedvezőbb árak

Akad még egy nyomós érv a várakozás mellett, mégpedig az árak csökkenése. Ha egy új termék jelenik meg a piacon, az nyilvánvalóan drágább kell, hogy legyen, mint az elődje. Az újdonság varázsa kitűnő marketingkommunikációs eszköz, viszont ebből a türelmesebb vásárlók is hasznot húzhatnak.

Ha nem az iPhone 13 mellett tettük le a voksunkat, akkor is érdemes várni, hiszen a megjelenést követően az iPhone 12 valamennyivel olcsóbb lesz. Az iPhone 11 például 699 dollárról indult, most viszont már 599 dollárért elérhető. Nagy valószínűséggel hasonló árzuhanást tapasztalhatunk az iPhone 13-as termékcsalád megjelenését követően is.

A várakozással megalapozott döntést hozhatunk abból a szempontból is, hogy a bejelentést követően tisztában leszünk a specifikációkkal, nem csak a pletykákon alapuló információk birtokában tudunk dönteni. Tudhatjuk, mit kapunk a pénzünkért és azt is, hogy valóban megéri-e az új készülék megvásárlása, a kettő tudását és árát összehasonlítva.

Akkor mi a legjobb döntés?

Természetesen konkrét választ nem tudunk adni, viszont véleményünk szerint a várakozás lehet a legjobb stratégia. Mivel jelenleg az iPhone 12 még magas áron fut, fájdalmas lehet kiadni az összeget egy olyan készülékért, amit tudjuk, hogy pár hónapon belül leváltanak, ezzel együtt olcsóbb is lesz.

Amennyiben viszont türelmetlenebb típusok vagyunk és nem tudunk várni, túl nagyot az iPhone 12-vel sem hibázhatunk. Mindkét telefon kitűnő választás és hosszú távon is megbízható partnerünk lehet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram