2022.10.26.TomiSpark

A Miniclip megszűnése lezárt egy korszakot az életünkben

Akik a 2000-es években voltak gyerekek, azoknak bizonyára szomorú hír, de a Miniclip végleg leállította böngészőből elérhető játékait, igaz már igény sem volt akkora rá, mint annak idején. Szerencsére van néhány videó az interneten, amivel még tudunk nosztalgiázni.

Aki kissé régi vágású, az még most is találhat olyan oldalakat a neten böngészve, ahol a böngészőnkön keresztül játszhatunk online játékokkal. Ez a fajta szórakozás sokak fiatalságát és gyerekkorát jelentette, az egyik legnépszerűbb gyűjtőplatform pedig kétségtelen a Miniclip volt.

Rengeteg kategóriából lehetett választani, így gyakorlatilag mindenki megtalálhatta náluk a számításait, ám idővel ők is kezdtek elavulni. Az első nagyobb gyomros azzal érkezett, hogy az Adobe megszüntette a Flash támogatást, ezzel elég erősen ellehetetlenítve a játékok működését, hiszen a legtöbb böngésző már nem támogatta a kiegészítőt, majd később az okostelefonok folyamatos fejlődése és a mobilos játékok rohamosan növekvő népszerűsége is mély sebet ejtett az oldalon.

A cég az utóbbi években természetesen még próbálkozott, így a HTML játékokra való átállással például, de végül ezt sem erőltették igazán. Pontosan ezért a weboldal ugyan továbbra is él, de azon már nincsenek elérhető játékok, magukat és a saját fejlesztéseiket viszont továbbra is tudják hirdetni ezáltal.

Utóbbi azért is fontos, mivel a Miniclip önmagában nem szűnt meg, nagyon is léteznek, melynek látható jele, hogy mobilos játékok kiadásával továbbra is foglalkoznak, azt pedig már idén tavasszal egyértelművé tették közleményeikben, hogy a jövőben erre a szegmensre fókuszálnak majd.

Akiknek pedig hiányoznának a régi Miniclipes élmények, azok az alábbi videóval emlékezhetnek vissza, de a YouTube-on van még néhány ehhez hasonló tartalom, ami sokaknak okozhat kellemes perceket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram