2022.01.19.TomiSpark

A Microsoft megvette az Activision Blizzardot

Még csak január van, de máris itt az év egyik legnagyobb gaming híre, a Microsoft ugyanis felvásárolta a világ egyik legnagyobb kiadóját. A cég ugyan szebb napokat is megélt korábban, de még így is rekordösszegért vásárolták fel a hozzátartozó játékfejlesztő stúdióval együtt.

Nagy bevásárlással kezdte az évet a Microsoft, miután az Euronews értesülései szerint majdnem 70 milliárd dollárt költött arra, hogy teljes egészében megvegye az Activision Blizzard kiadóját és vele együtt a játékfejlesztési részleget is.

Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a cég és annak összes leányvállalata, többek között a mobilos óriás King is a Microsoft kezébe került. Persze a felvásárlás folyamata nem azonnal megy végbe, így amíg ez nem zárul le, addig a két cég továbbra is külön dolgozik, utána viszont már az Activision Blizzard vezetősége is a washingtoni vállalat alá tartozik majd.

Forrás: Microsoft

A The Verge információi szerint a cél az, hogy egy új szervezeti egységet hozzanak létre, Microsoft Gaming néven, melynek vezetője a jelenlegi alelnök Phil Spencer lehet. Az Activision Blizzardhoz tartoznak olyan népszerű franchise-ok, mint a World of Warcraft, a Diablo, a Candy Crush, a Call of Duty, vagy éppen a Guitar Hero, de a sort még lehetne folytatni, a lényeg hogy nemsokára ezek is az Xbox égisze alá fognak tartozni, így a legtöbb játék hamarosan megjelenhet a Game Pass felületén.

„Vállalkozásként a Microsoft elkötelezett amellett, hogy a játékok minden területén, az alkalmazottak, és a játékosok körében is befogadjuk az embereket. Mélyen értékeljük az egyes stúdiókultúrákat. Hiszünk abban is, hogy a kreatív siker és az autonómia kéz a kézben jár azzal, hogy minden emberrel méltósággal és tisztelettel tudunk bánni. Minden csapatot és minden vezetőt ehhez az elkötelezettséghez kötünk. Alig várjuk, hogy a proaktív befogadás kultúráját kiterjeszthessük az Activision Blizzard nagyszerű csapataira is” – mondta Spencer.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram