2023.11.15.TomiSpark

A Microsoft böngészője hamarosan a videókat is lefordítja

Sokat fejlődött az utóbbi időben az Edge, de nemsokára jöhet egy olyan funkció, aminek alighanem igazán sokan örülni fognak. A videók fordítása egyelőre még csak néhány felhasználó számára jelent meg az előzetes verzióban, tehát azoknak sem kell csüggedniük, akik még nem találtak rá.

Érdekes dolgot osztott meg a Bleeding Computer. A portál beszámolója szerint többen is észleltek egy új gombot a videók megtekintése során a Microsoft Edge Canary változatában. Ahogyan az alábbi képen is látszik, amikor valaki egy videóra helyezi a kurzort, a szokásos Kép a képben funkció gombja mellett egy fordításra utaló ikon is megjelenik.

A cikkben leírtak alapján ez bármelyik videónál működik, de egyelőre még csak angol, francia, spanyol és orosz nyelven mennek a fordítások, amelyeket feliratok formájában kapunk meg. Mindez nagyszerűen hangzik, de jól mutatja, mennyire kezdetleges dologról van szó, hogy akiknél megjelent, azok is csak a lehetőséget látják, mivel egyelőre nem használható a funkció.

Lesz azonban megújulás másutt is, mivel az Automatikus kép a képben leírását frissítették. Most már egyértelművé vált, hogy a funkció automatikusan minimalizálja a videókat Kép a képben módba, amikor a felhasználók különböző alkalmazások között váltanak, nem pedig a lapok vagy ablakok közötti navigáláskor.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram