2024.03.21.TomiSpark

A Meta már teszteli a Threads decentralizált opcióját

Korábban is szó esett már róla, most pedig megerősítést nyert, „fediverse sharing” néven kínálhat lehetőséget arra a cég mikroblogos szolgáltatása, hogy átjárás legyen más közösségi oldalakkal is. Lentebb mutatjuk, miről is szól ez az elképzelés.

A FediForum keddi konferenciáján Peter Cottle, a Meta munkatársa tartott arról egy bemutatót, hogy a felhasználók végül hogyan tudják majd összekapcsolni fiókjaikat és bejegyzéseiket a fediverzumban. A The Verge cikke szerint az integráció révén lehetővé teszik azt a Threads felhasználói számára, hogy különböző platformokon osszák meg posztjaikat, így egyszerre több közönséget is elérhetnek.

Az alábbi videót a FediForum osztotta meg, ezen pedig az látható, hogy Cottle a Threads fiókjának beállításaihoz navigál, majd bekapcsolja a „fediverse sharing” funkcióját. Ezt követően felugrik egy ablak, amin elmagyarázzák, pontosan mi is az a fediverse, valamint néhány nyilatkozat, amelyet a Meta megjelöl a felhasználóknak, hogy tudják, mire vállalkoznak.

Ennek működtetéséhez fontos, hogy a felhasználók nyilvános profilt használjanak, azt pedig külön kiemelték, a posztok szerkesztésére vagy törlésére a megosztást követően öt perce lesz mindenkinek, mivel ezután a Meta már nem tudja garantálni, hogy a Threads mellett más oldalakon is biztosan végbemegy a változtatás.

Amint tehát az említett funkció engedélyezve van, a felhasználók más, az ActivityPubon keresztül együttműködő szolgáltatásokba is posztolhatnak. Profiljukon ez jelezve lesz mások felé is egy ikonnal, amire kattintva lemásolhatják a fediversumban szereplő felhasználónevüket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram