2022.09.29.TomiSpark

A Meta gyorsan lecsaphatott az Instagram új alternatívájára

Reklámmentes élményt ígért az a harmadik féltől származó szolgáltatás, mely alig egy nap alatt eltűnt App Store-ból. Bár az nem világos, hogy ez a Meta kérésére történt-e, az biztos, hogy a cég végrehajtási intézkedéseket hozott a szolgáltatás ellen.

Az eredeti Instagram-élményhez jobban hasonlító, reklámmentes feedet ígért a felhasználóknak az OG App nevű alkalmazás, ami gyorsan kikerült az Apple boltjából, ráadásul a Meta is intézkedésekről számolt be a fejlesztők ellen.

„Ez az alkalmazás sérti az irányelveinket, és megteszünk minden megfelelő végrehajtási intézkedést. A klónoldal olyan harmadik féltől származó tevékenységet végez, ami részben vagy egészben megkettőzi egy meglévő oldal tartalmát” – idézte a Meta szóvivőjét az Engadget, aki azt nem akarta elárulni, hogy az általa említett lépések mit takarnak pontosan.

A vállalat irányelvei egyébként tiltják a harmadik féltől származó Instagram-klienseket, és az elmúlt években számos pert indítottak a szabályokat megszegő fejlesztők ellen, beleértve a klónoldalakat tiltó szabályokat is. Nagyon úgy tűnik, hogy az OG App alkotói szintén megsértették ezeket, de a TechCrunch ennél mélyebben is beleásta magát a témába.

Fotók: Techcrunh/OG

Az portál szerint az alkalmazás bő egy éve készült, alapítói pedig azt mondták, hogy az Instagram tisztább, reklámok nélküli változatát akarták biztosítani, sokkal inkább személyre szabható felülettel. „A felhasználók megérdemlik a jogot, hogy kontrollálják, mit fogyasztanak, és az OG továbbra is védeni fogja és harcolni fog ezért a jogért" - mondta Hardik Patil, az alkalmazás egyik alapítója hozzátéve, hogy ő korábban nem kapott közvetlen kommunikációt a Metától.

A történetben mindenesetre érdekes, hogy az alkalmazás androidos verziója jelenleg még mindig elérhető, és elég sok rajongót gyűjtöttek, miközben adatvédelmi szempontból több felől is aggályos a tevékenységük. A fejlesztők elmondása szerint az Apple boltjában tízezernél is több letöltést jegyezhettek fel, mielőtt törölték az appot.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram