2023.08.04.TomiSpark

A mesterséges intelligenciát a YouTube is hasznosítani fogja

Az MI egyre több helyen jelenik meg, hamarosan már a YouTube-on is. A videómegosztón egyelőre egy teszt keretein belül néhány kiválasztott tartalomnál kaphatunk összegzőket, ami a Google szerint sokat segíthet abban, hogy a felhasználók könnyebben válasszanak a videók között.

Tovább kísérletezik a mesterséges intelligencia alkalmazásával a Google, ezúttal azonban nem a Bard fejlesztéséről van szó. A technológia ugyanis új módon jelenik meg a YouTube felületén egy teszt során. A cég tervei szerint az MI összefoglalókat készít a videók tartalmából, ám egyelőre csak néhány darab angol nyelvű felvétel esetében.

Ezek a YouTube megtekintési és keresési oldalain jelennek majd meg, a céljuk pedig az, hogy rövid áttekintést adjanak egy videó tartalmáról, mégpedig anélkül, hogy helyettesítenék az emberek által írt, meglévő leírásokat.

„Elkezdtük tesztelni a mesterséges intelligencia által automatikusan generált összefoglalókat a YouTube-on, hogy a felhasználók könnyebben olvashassanak el gyors összefoglalókat a videókról, és eldönthessék, hogy az megfelelő-e a számukra” - olvasható a YouTube közleményében. A The Verge cikkében megjegyezték, hogy az érdeklődők a YouTube.com/new oldalon jelentkezhetnek a tesztekben való részvételre, bár némelyikhez YouTube Premium előfizetésre lehet szükség.

A portál szerint a Google mostani kísérlete az egyike azoknak a generatív MI-kezdeményezéseknek, amelyekkel a vállalat igyekszik felhasználási lehetőségeket találni a feltörekvő technológiára. A májusi fejlesztői konferencián a vállalat például bejelentette, hogy a Play Store új funkciója a generatív mesterséges intelligencia segítségével összefoglalja az alkalmazások felhasználói értékeléseit.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram