2022.12.06.TomiSpark

A mesterséges intelligencia segítségével határozza meg korunkat a Facebook randioldala

Fontos változást leplezett le a Meta, mely a jövőben egy külsős cég rendszerén keresztül kér megerősítést a korunkat illetően. Ezt a Facebook Dating esetében vezetik be, ahol a felhasználóknak minimum 18 évesnek kell lenniük.

Az MI hasznát már sok helyen sikerült felismerni és egyre több helyen állítják szolgálatba, most például éppen a Meta tesz így a Facebook randizós alkalmazásán. Mivel itt a kormeghatározásra precízen szeretne odafigyelni a vállalat, ezért amikor az applikáció felszólítja majd az embereket, hogy erősítsék meg betöltötték-e a 18. életévüket, akkor ezt egy szelfivideóval tehetik meg.

Ehhez egy külsős cég, nevezetesen a Yoti segítségét kérték ki. Az elkészített felvételek során a felhasználóknak több irányból is le kell filmezni magukat, ezt követően pedig a rendszer elvileg elég pontosan képes lesz meghatározni, hogy 18 év felett van-e az illető.

Fotók: Meta

Amit mindenképp kiemeltek, hogy a videós anyagok nem kerülnek harmadik félhez, kizárólag a Yotinál lesznek, a Meta pedig csak az adatokat kapja meg az életkorra vonatkozóan, ráadásul a folyamat végén ezeket törlik is mindenhonnan a közleményük alapján. Természetesen lehetnek olyanok is, akik ezzel nem értenek egyet, az appot viszont szeretnék használni, így alternatív megoldásként akár az is egy lehetőség, hogy valaki a a személyazonosító okmányról tölt fel fotókat, amit aztán a Facebook titkosítani fog és senki más számára nem adja ki az adatokat.

Mindezen újdonságok annak tudhatók be, hogy a cégnél komolyan igyekeznek tenni a biztonság érdekében. Az ilyen oldalakon ugyanis az emberek sokszor elég nagy veszélynek lehetnek kitéve, a mostani fejlesztés pedig nem teljesen friss dolog. Korábban már az Instagram esetében is tesztelve volt, így tapasztalattal felvértezve terjesztették azt ki egy másik platformjukra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram