2023.05.14.TomiSpark

A mesterséges intelligencia ad új élményt a Google keresőjében

Ugyan a Bard magyarországi megjelenésére még várni kell, a keresőszolgáltatásban így is megjelenik majd az MI, mégpedig egészen hasznos módon. Mutatjuk, mi változik a közeljövőben, és miért számolt be új korszakról a sajtó.

A Bard, vagyis a Google saját fejlesztésű mesterséges intelligenciája elég nagy fejlődésen ment keresztül a Google I/O konferencián tartott bemutató alapján, ennek egyes elemeiről pedig külön, egy bővebb cikkben is beszámolunk majd, hiszen a technológia újabb 180 országban lesz elérhető. Sajnos Magyarország egyelőre nincs a listán, de idővel ez is változik majd, ráadásul amilyen ütemben fejlesztenek, vélhetőleg erre sem kell sokat várnunk.

Most azonban koncentráljunk arra az újításra, ami a Google legfőbb szolgáltatását, a keresőt érinti. Mostantól ugyanis itt is megjelenik az MI. Ez elsődlegesen abban nyilvánul meg, hogy a megszokott találatok mellett majd az AI Snapshot név alatti találatokat is megkapjuk majd. Ennek lényege, hogy kapunk egy mesterséges intelligencia által készített összefoglalót.

Fotók: The Verge

Bár ez valóban új élményt ad majd a netes keresések során, arra azért nem kell számolnunk, hogy mindig felbukkannak ezek az összegzők. Kizárólag akkor fog ez megtörténni, amennyiben a mesterséges intelligencia úgy ítéli meg, hogy az általunk bedobott kereséshez az általa készített összeállítás hasznosabb információkkal szolgál, mint a hagyományos változat.

Itt jegyezzük meg, hogy ennek a felhasználásához egyelőre regisztrációra van szükség a Search Generative Experience-be, ez ugyanis szintén újdonságként érkezett meg, az pedig elég egyértelmű, hogy a Google igyekszik a legalapvetőbb szolgáltatását megújítani az MI által, miközben kissé más utat választottak, hiszen a cég nem a chatbottal próbált nyomulni a riválisokkal ellentétben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram