2023.01.04.TomiSpark

A MagSafe töltőhöz hasonló megoldás jön az Androidos telefonokhoz

Nagy dobás lehet a Qi2, amivel a Wireless Power Consortium a töltési szabványok egységesítése törekszik. Az alkotók célja, hogy a vezeték nélküli töltés mindenki számára elérhető legyen egy olyan rendszeren keresztül, ami az Androidos és az Apple készülékein egyaránt működőképes lenne.

Egy kifejezetten érdekes fejlesztést mutatott be sajtóközleményén keresztül a WPC. A Qi2 ugyanis a több mint 13 éve létező Qi szabványt válthatja fel a jövőben, miközben ez nagyrészben az Apple MagSafe technológiájára épül. Utóbbi még az iPhone 12 megjelenévésel együtt érkezett meg, most pedig kölcsönözve belőle néhány dolgot, továbbgondolták azt, így elvileg Android és Apple készülékekkel egyaránt működnie kellene.

„A Qi2 tökéletes hangolása javítja az energiahatékonyságot azáltal, hogy csökkenti az energiaveszteséget, amely akkor fordulhat elő, ha a telefon vagy a töltő nincs rendesen összehangolva. Ugyanilyen fontos, hogy a Qi2 nagymértékben csökkenti a vezetékes töltők cseréjével járó hulladékot, amely a csatlakozók törése és a napi használatból eredő terhelés miatt keletkezik” – mondta el Paul Struhsaker, a WPC ügyvezető igazgatója egy nyilatkozatban.

Az általa vázolt megoldás a Magnetic Power Profile nevet kapta, ami elviekben a fejlesztéseket is megkönnyíti a későbbiek során. A The Verge hírei szerint a jövőbeli verziók során lehetőség nyílhat a szokatlanabb alakú kiegészítők vezeték nélküli töltésére, továbbá a töltés erősségét is növelhetik.

A Qi2 15 wattos töltés támogatásával jelenik meg idén, idegen tárgyak érzékelésével és egyéb más funkciókkal. Emellett gyorsabb töltést biztosíthat majd egyes eszközök számára, javítja a biztonságot és megakadályozza a készülék károsodását vagy az akkumulátor élettartamának lerövidülését. A tervek szerint a specifikációnak idén nyárra kell elkészülnie, a kész termékek pedig valamikor az év vége felé érkezhetnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram