2023.10.16.TomiSpark

A Logitech gyártott egy teljesen hullámzó billentyűzetet

Ha valaki elsőre ránéz a Wave Keys nevű billentyűzetre, akkor valószínűleg azt fogja hinni, hogy a szeme káprázik, pedig már a név is árulkodó. A Logitech legújabb terméke nem a gyártósor hibája miatt vált ilyenné, szándékosan hullámzóra tervezték, hogy maximális kényelmet biztosítson a gépelés során.

Normális esetben senki sem tervezett volna olyan billentyűzetet, ami úgy néz ki, mint Victor Vasarely valamelyik festménye, de a Logitech nem véletlenül indult el ilyen irányba. Aki ugyanis munkájából kifolyólag rengeteget ül a számítógép előtt, az pontosan tudja, mennyire fontos az ergonómia, főként az egészségünk szempontjából.

Az október elején bemutatott Wave Keys pontosan erre kínál egy új alternatívát, mivel a hullámzó kialakítás elvileg a felhasználó kezét és a csuklóját természetes helyzetbe tudja helyezni a gépeléshez. A Logitech ráadásul nem először gyárt ilyesmit, hiszen az Ergo sorozatban már voltak hasonló gyártmányok, ám azok talán nem sikerültek ennyire látványosra.

Fotók: Logitech

A 9To5Mac cikke szerint a billentyűzetet a Logitech egy párnázott tenyértámasszal kombinálta, hogy a csuklót jobban megtámasszák a munkafolyamatok során. Mivel a cégek az újdonságoknál már a fenntarthatóságra is próbálnak odafigyelni, nem meglepő, hogy a Wave Keys újrahasznosított műanyagból készült, a csomagolása pedig a hivatalos leírás alapján ellenőrzött forrásból származik.

A portálnak volt lehetősége tesztelni is az eszközt, amelynek gombjai tapasztalataik alapján elég puhák és nem túl zajosak, a gépelés pedig természetesebb helyzetben történik. Szintén fontos, hogy a leírtak szerint egy egész munkanapnyi használat után sem fárasztja nagyon a kezeket a párnázott támasztéknak köszönhetően, tehát sokaknak megérheti azt a 33 990 forintot, amennyiért itthon értékesítik a Logitech hivatalos weboldalán.

Innen már most is megrendelhetők a két AAA elemmel működő vezeték nélküli billentyűzetek, melyek alapvetően grafit, piszkosfehér, illetőleg rózsaszínű kivitelben érhetők el, de a hazai oldalon valamiért csak az első kettőt lehet beszerezni ezek közül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram