2022.12.28.TomiSpark

A legutóbbi frissítés óta már nem kell telefonszám a Telegramos regisztrációhoz

Egy nagy rakás újítás érkezett meg a Telegram 9.2-es frissítésével, amiről még december elején számoltak be az ismert üzenetküldő blogján. Azóta már mindegyik funkció elérhetővé vált, de a legfontosabb újdonság a regisztrációhoz köthető.

Eddig SIM kártya és telefonszám kellett ahhoz, hogy regisztráljunk a Telegramon, most viszont már erre sincsen szükség köszönhetően a blokklánc alapú azonosítás bevezetésének. Azok, akik ezt a megoldást választják a Fragment platformon elérhető, blokklánc-alapú anonim számokkal jelentkezhetnek be.

Aki szeretne az a Toncoin használatával vásárolhat majd névtelen egyedi számot, habár a telefonszámunk eddig sem volt látható mások számára, amennyiben nem engedélyeztük, főként úgy, hogy a Telegram mai napig az egyik legbiztonságosabb platformnak számít.

Nem ez az egyetlen újítás, hiszen érkezik a csevegés automatikus törlése. Az önmegsemmisítő üzenetek már eddig is léteztek a Telegramon, mostantól viszont beállíthatunk egy automatikus törlési időzítőt, hogy az összes új beszélgetésből törlődjenek az üzenetek. Bár ezt globálisan is alkalmazhatjuk, valójában minden beszélgetésnél egyedi időintervallumot állíthatunk be, amennyiben úgy tartja kedvünk.

Bevezetésre került a Topics 2.0 is, ami a folytatása egy előző frissítésnek. Legutóbb nagy csoportok adminjai kaptak lehetőséget, hogy a beszélgetéseket témákba szervezzék, egyesítve a klasszikus internetes fórumokat a legújabb üzenetküldési technológiával, most azonban ezek még hatékonyabbá válnak.

Az olyan csoportok, melyek száznál is több taggal rendelkeznek, könnyebben rendezhetővé válnak, a csevegések pedig átláthatóbbak lesznek, de akár a csoport szabályzatát is rögzíthetjük egy alapértelmezett topikban. Mindezen túl a rendszer folyamatosan jelezni fogja, hogy meddig kell visszapörgetnünk az olvasatlan üzeneteket tekintve az egyes szobákban, de a nagyobb csoportoknál erősebb spamszűrő használatára is lehetőség lesz.

Jön az átmeneti QR kód is, ami a kapcsolati adatok megosztásakor lesz hasznos, hiszen így nem kell konkrét személyes adatot megadnunk magunkról, a kód pedig időnként változni fog, tehát még erre is figyeltek a fejlesztők a nagyobb biztonsági faktor érdekében.

Ha mindez még nem lett volna elég, akkor a Telegram átalakításai kitértek a hangulatjelekre is. Új interaktív emojikat használhatunk, így például a zászlók, vagy egyéb elvont és hétköznapi tárgyak is animálva lettek, az iOS felhasználói pedig megkapják azt a keresési lehetőséget, ami eddig csak az Android-eszközök kiváltsága volt. Előbbi esetében korábban nem lehetett konkrét emojira keresni, de ennek vége.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram