2023.10.26.TomiSpark

A legnagyobb közösségi platformok sem fejetették el a halloweent

A halloweenre való készülődésbe olyanok is beszálltak, mint a Meta, a Snapchat, a TikTok vagy a Google. Mindegyiknél találunk valami különlegességet, ami segít a kísérteties hangulat megteremtésében, mi pedig összegyűjtöttük a leglényegesebb dolgokat, hogy még véletlenül se maradjatok le róluk.

Google

A keresőóriás szinte biztosan készül majd valamilyen ünnepi emblémával, ám már most is találunk egy meglepetést, ha beírjuk bármilyen formában a halloween szót. A Google-ben ezt követően színes szellemek jelennek meg nekünk a képernyőn, akiket az alul lévő szellemet ábrázoló gomb segítségével is bármikor előhívhatunk. Ijesztőnek semmiképp sem mondanánk, mókásnak viszont annál inkább.

Ezen túlmenően a Google részéről úgy határoztak, hogy adnak öt tippet a legjobb halloween témájú fotók elkészítéséhez azoknak, akik Pixel készülékekkel rendelkeznek. Ezek alapján a sötétebb és drámaibb hatású képekhez érdemes a telefon Night Shot funkcióját alkalmazni, a mozgó emberekről vagy tárgyakról készült felvételekhez az Action Pan funkciót ajánlották, a tökéletes jelmezes képekhez estére a Night Sight segíthet, de említést tettek a Pro vezérlésről azok számára, akik szívesen elvesznének a beállításokban, továbbá a makrófókuszról sem feledkeztek meg. Utóbbit főként az ősz színeinek megörökítése kapcsán hozták fel, de ide kattintva megtekinthetők a részletek.

Ha pedig mindez nem lett volna elég, a Google azt is megmutatta, hogyan lehet használni a Workspace-t a halloween-parti megszervezéséhez. A kommunikációra a Gmail-t, a vendégek adatainak begyűjtéséhez a Google Forms-t, a rendszerezéshez pedig a Google docot ajánlották. Felmerült az is, hogy a Google Sheets segíthet a kiadások nyomon követésében, míg a vizuális ötletek gyűjtésében a vision board lehet a hasznunkra.

Fotó: Google

Meta

A cég egyrészről megpróbálja ráirányítani a figyelmet saját metaverzumára, ezért most halloween-témájú frissítéseket jelentett be a 3D-s avatárokhoz. Ennek jegyében új lehetőségeket biztosítanak a digitális karakterek testreszabásához, ahogyan az alábbi videóban is megfigyelhető.

Ezen felül a Meta Quest által is elmerülhetünk a hátborzongató élményekben, mivel hónap elején frissítették Haunted Headsets listájukat, amely tele van olyan VR-játékokkal, amikkel igazán kísérteties lehet a halloween.

TikTok

A rövid videókra szakosodott közösségi platform részéről úgy érezték, jó ötlet lenne segíteni felhasználóikat a minél nagyobb aktivitás elérésében az ünnep ideje alatt, így kiadtak egy olyan útmutatót, amelyben leírták, hogyan lehet még több emberhez eljuttatni az egyes tartalmakat. Ennek keretein belül megosztottak egy listát az alkalmazásban található legnépszerűbb hashtagekről, így tehát a TikTok szerint a #halloween, #happyhalloween, #spookyseason, #halloweenlook, #halloweencostume, #halloweenmakeup, #halloweendecor, #trickortreat, #halloweenseason azok, amik nagyot mennek jelenleg.

Ajánlják viszont még a #BooBasket hashtaged is azoknak, akik tanácsokat adnának másoknak a készülődéshez, a #SpookyTreats a finomságok elkészítésénél lehet nagyon hasznos, de a felsorolásnak itt még mindig nincs vége, mivel a tökfaragás miatt ott a #PumpkinSeason.

Fotó: TikTok

A felsoroltak szinte mindegyikénél megemlítettek néhány tartalomgyártót is, akit érdemes lehet követni vagy akinek a videói inspirációt jelenthetnek, mindazonáltal igyekeztek elérni, hogy azok, akik halloweenre kampányt indítanának, dolgozzanak együtt az alkotókkal.

Snapchat

A mókás filtereiről méltán híres applikációnál mindig komolyan készülődnek erre az ünnepre, ezzel a jó szokásukkal pedig idén sem hagytak fel. Blogjukon hivatalosan is meghívtak mindenkit a Fantom Házba, amelynek rejtélyeihez már október 8-a óta csatlakozhattak az érdeklődők kedvenc alkotóikkal együtt. Ez az új élmény a Chat, a Kamera, a Történetek és a Spotlight fülön keresztül terjed. Egy olyan történetről van szó, amelynek Tony Talks, Sofie Dossi és Ezee a főszereplői, akik az idővel versenyezve igyekeznek megszökni a Fantom Házból.

Ennek tartalmára könnyedén ráhangolódhattak azzal a felhasználók, hogy végignézik a sztori kibontakozását, illetőleg részt vesznek a kalandban azzal, hogy segítenek a szereplőknek nyomokat gyűjteni és rejtvényeket megoldani, miközben a látottak megoszthatók az AR-lencséken és a Fantomház által inspirált Dreams-szelfiken keresztül. Mindemellett nem mehetünk el szó nélkül a Halloween kategória mellett sem, amely a legjobb filtereket vonultatja fel. Ezekre az alsó sávban a For You menüpont mellett találhatunk rá, de ide kattintva weben is megtekinthető a lényeg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram