2021.12.08.TomiSpark

A legjobb retro játékeszközök 2021-ben

Vannak akik szeretnek nosztalgiázni, de olyanok is, akik megszállottan gyűjtik a régi dolgokat. Számukra lehet talán a leginkább érdekes az alábbi összeállítás, melyben azokról a játékkonzolokról és kiegészítőkről lesz szó, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy 8 és 16 bites játékokkal töltsük az időnket.

Egyre többen kezdtek el rajongani a retro játékok iránt és ez már nem csak azokra az emberekre igaz, akik a 80-as és a 90-es évek klasszikusain nőttek fel. Ennek a piaca ugyanis egyre nagyobb, ezt pedig a gyártók is jól tudják, pontosan ezért folyamatosan növekszik azoknak az eszközöknek a száma, melyeken kedvünkre játszhatunk. A Gizmodo egy terjedelmes listát készített a lehetőségekről, mi pedig kiválogattuk a legérdekesebb termékeket.

Abernic RG350P:

Aki szerette az Atari, a NES, a Super Nintendo, a Sega Master System és a Genesis konzolokat, akkor valószínűleg az Abernic gyártmányában sem fog csalódni. Állítólag legalább annyira masszív teljesítményre képes, mint egy Nintendo Switch, ráadásul a már felsorolt eszközök mellett az eredeti PlayStation játékokat is élvezhetik rajta a felhasználók. Mindezek mellett az egyik legfontosabb tény, hogy mindössze 80 dollárért, vagyis mai áron körülbelül 25 ezer forintért érhető el.

Forrás: Banggood

Game boy advance created by retro modding:

Kétségtelen, hogy a retro játékokkal kapcsolatban a Nintendo sokat tett le az asztalra annak idején, az alábbi termék elkészítését pedig többek között ez inspirálta. A Retro Modding egy olyan cég, amely népszerű hordozható készülék különböző verzióit készíti el eredeti alaplapok és modernebb alkatrészek keverékéből. Ezek között vannak újratölthető akkumulátorok, LCD-képernyők, hangosabb hangszórók, színes gombok és az eredetivel megegyező vagy némileg bonyolultabb kialakítású házak. Itt fontos kiemelni, hogy a Nintendo Switch Online szolgáltatásával két ingyenes alkalmazás is letölthető, ezekkel pedig a klasszikus NES- és SNES-játékok egyre bővülő könyvtárához kaphatunk hozzáférést, amennyiben előfizetünk.

Az ár a Retro Modding esetében attól függ, hogy mit szeretnénk kapni. Egy komplettebb konzol építése akár 500 dollár is lehet, de ha csak újabb alkatrészekkel szeretnénk frissíteni a már némileg elavult játékeszközt, akkor olcsóbban is távozhatunk a kasszától.

Forrás: Pixabay

8BitDo Pro 2:

Az igazi retro rajongók nem kötnek kompromisszumokat, akkor sem, ha csak egy kontrollelről van szó. Mivel nem mindenki szereti a folyamatosan megújuló dolgokat, ezért jó választás lehet a 8BitDo terméke, amely átvett mindent, ami régen még jó volt. Ilyen például a PlayStation DualShock által inspirált elrendezés, az egymás melletti analóg joystickok, a kiváló rezgés-visszacsatolás, az analóg vállkioldók, és a cserélhető AA elemekkel újratölthető akkumulátort. Az Ultimate Software alkalmazás mobil verziójával, akár testre is szabható, ez iOS és Android eszközökre egyaránt elérhető. Maga a vezérlő három egyéni profilt is képes tárolni, amelyeket egy újonnan hozzáadott gomb megnyomásával lehet váltani. Az ára 50 dollár, vagyis 15 ezer forint körül mozog jelenleg.

Forrás: 8BitDo Pro 2

Analouge Mega Sg:

Ha az eredeti kazettáktól sem szabadulnánk meg, akkor itt az egyik legjobb megoldás. Durván 60 ezer forintért cserébe ugyanis egy olyan eszközhöz juthatunk hozzá, mely tökéletesen visszarepít azokba az időkbe, amikor még a televíziót használtuk monitorként. 16 bites Sega Genesis, 8 bites Sega Master System, de akár Sega CD játékokat is hibátlanul lejátszik, és ami még fontosabb, nincs olyan hangszinkronizációs probléma, ami a Sega szoftveres emulátorokat évek óta sújtja.

Forrás: Analouge

A Gizmodo információi szerint az ünnepi időszak miatt érdemes sietni, mivel általában elég hamar elfogynak az Analouge által készített termékek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram