2022.01.09.TomiSpark

A legérdekesebb tévék az idei CES-ről

A cégek a szokásosan Las Vegasban tartott kiállításon mutatják be a legmenőbb kütyüket, ezek közül pedig a legújabb okostelevíziók sem maradhattak ki. A 2022-es eseményen is bőven volt mire figyelni ebben a kategóriában, szóval íme egy összeállítás az újdonságokról.

Sony A95K QD-OLED TV:

A gyártók többsége az OLED technológia továbbfejlesztése mellett tette le a voksát, ami a bemutatók alapján jól leszűrhető volt, így a Techcrunch igyekezett kigyűjteni a néhány nap alatt bemutatott típusok közül a legígéretesebbeket. Az egyik ilyen a Sony legújabb tévéje, mely az eddigi termékeikhez képest egészen más típusú panelen alapul.

A 65 és 55 hüvelykes modellekben kapható A95K tévék 4K panellel rendelkeznek, valamint QD-OLED technológiával, melynek lényege, hogy a Quantum Dot és az OLED van ötvözve. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az OLED illetőleg a QD rétegei által állítja elő képet. Az új készülékek négy HDMI bemenettel rendelkeznek, kettő ebből teljes HDMI 2.1 támogatással rendelkezik, vagyis ennek köszönhetően akár 4K-ban és 120 Hz-en játszhatunk, ha esetleg egy konzolt csatlakoztatnánk rá. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy változó képfrissítési sebességre is képes, vagyis a pixelek a képernyőn megjelenő tartalomtól függően gyorsulhatnak vagy lassulhatnak.

LG G2 OLED Evo:

Természetesen az LG sem maradt ki a buliból, ők is hoztak valami vadonatújat. A vállalat bemutatta az eddigi legnagyobb és legkisebb OLED tévéit, a legkisebb 42 hüvelykes változat azoknak készült, akiknek nincs elég helyük vagy pénzük, a nagyobb termékre, főként, hogy bemutatásra került a 97-es LG G2 amely az eddigi legnagyobb fogyasztói OLED tévé.

Az innovációt itt az OLED Evo technológiája tartogatja, mely jobb hőelvezetésre és fejlettebb algoritmusokkal elért nagyobb fényerőre képes, de a további fejlesztések közé tartozik a vékonyabb keret és a WebOS 22 frissítése is. A G2 sorozat 55, 65, 77 és 83 hüvelykes kivitelben is elérhető lesz, egy lépcsőfokkal lejjebb pedig és a C2 sorozat következik, ami már a kisebb, 42-es méretben is megtalálható.

LG announces 2022 OLED TV models with new 42-inch and 97-inch sizes -  GSMArena.com news

TCL XL Collection QLED TV:

A TCL az idei show esetében nem csak a televíziók terén igyekezett nagyot dobni, de a korábban sokak által kritizált okosszemüvegüket is továbbfejlesztették. Mindenesetre a cég a tévék területén továbbra is szeretne egy nagyobb szeletet a tortából a piacon, ezt pedig az alábbi készülékkel próbálják meg elérni, ami hatalmasra sikerült a méretét illetően.

A vállalat egy új, 98 hüvelykes tévével érkezett, amin a Google TV fut. 2021-ben adták ki az első olyan termékeiket, mely a keresőóriás rendszerével lett ellátva, a tendencia pedig tovább folytatódik. Az óriási méret mellett persze más erénye is van az eszköznek, változó képfrissítési sebességgel és automatikus játékmóddal rendelkezik, valamint támogatja a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiát. A hírek szerint nem csak a képátló lett nagy, de az ára is, a Techcrunch információi alapján 8000 dollárba fog kerülni.

Samsung MicroLED TV:

A micro elnevezés senkit se zavarjon meg, ez a tévé is jelentős méretekkel rendelkezik, a 85 hüvelykes képátló ugyanis nem nevezhető kicsinek. A név egyébként arra a technológiára utal, amely sokak szerint az OLED utódja lehet, de ez még persze a jövő zenéje. A microLED tévék az OLED panelekhez hasonlóan önvilágítóak, de 25 millió mikrométeres méretű LED-et használnak. Ezek egyenként termelik a fényeket és a színeket, amivel állítólag a kategória legjobb színeit, valamint fényerejét produkálják.

Panasonic LZ2000:

A Panasonic termékei mostanában kevesebbet jelennek meg a reklámok között, de ez nem jelenti azt, hogy eltűntek volna, most ráadásul még fontosabb lépésre készülnek. Az Egyesült Államokban például évek óta nem értékesítettek televíziókat, az LZ2000 viszont kivételt képez, visszatérnek vele az amerikai piacra is.

Igyekeztek továbbfejleszteni a technológiáikat, az új gyártmányuk például olyan szenzorokat használ, ami érzékeli a környezeti fény színhőmérsékletét, hogy a lehető legtermészetesebb élményt nyújtsák és a Panasonic Master OLED Pro-t használja, ami jobb fényerőt ígér. A játékosok számára előnyösek lesznek az új Game Control Board beállítások, amelyek automatikusan felismerik az Nvidia GPU-kat, javítják a 60 Hz-es késleltetést, és támogatják a HDMI 2.1 portokat a 4K, 120 Hz-es játékhoz.

Hisense U8H:

A cég nem csak a hirdetésekre költött sok pénzt az elmúlt esztendőben, de odafigyeltek a fejlesztésekre is. Ezúttal egy olyan tévét mutattak be a közönségnek, ami a vállalat saját fejlesztésű LCD paneljére és képfeldolgozó chipjére épül, továbbá Mini LED háttérvilágítással rendelkezik. Utóbbi annyit jelent, hogy követték a divatot és ők is igyekeztek egy olyan terméket elkészíteni, amely nagyobb kontrasztra, jobb fényerőre és HDR megjelenítésre képes. Mindez az U9 és az U8 termékcsaládra egyaránt igaz, viszont az U8 elvileg olcsóbb lesz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram