2024.01.19.TomiSpark

A lakást is működteti az Anker hordozható akkumulátora

A hordozható bőröndre emlékeztető egység őrületes teljesítményre képes egészen különleges módon. Alapvetően egy nagyszerű kiegészítőegység, de további akkukkal bővíthető, így egy kisebb erőműt csinálhatunk belőle. Igény biztosan lesz rá, mivel majdnem 6 millió dollárt szedtek rá össze a Kickstarteren.

Otthonunkat akár két napig is teljesen ellátja, képes feltölteni egy elektromos autót, de a hétvégi kirándulások alkalmával vagy egy kempingben szintén kiváló szolgálatot tehet. Ezt tudja az Anker Solix F3800 nevű hordozható akkumulátora, aminek teljesítménye egészen elmés megoldással működtethető a The Verge cikke szerint.

A portál írása alapján az Anker terméke önmagában egy 3,84 kWh-s akkucsomagra épül, ezt azonban további hat ilyennel lehet kipótolni, melyek együttesen már 26,9 kWh energiakapacitásra képesek. Ezzel akár 6000 W kettős feszültségű (120V / 240V) váltakozó áramú kimenet előállítására képes csatlakozóin keresztül, ami elegendő ahhoz, hogy tápláljon szinte bármilyen otthoni eszközt, beleértve a légkondicionálót és a vízszivattyút is.

Akkor sincs gond azonban, ha ez még kevés lenne, mivel két különböző Solix F3800 egységet is összekapcsolhatunk, tehát ezzel már összesen 12 000 W váltakozóáramú teljesítményt és akár 53,8 kWh kapacitást is elérhetünk. A The Verge szerint így már elegendő energiával rendelkezhetünk ahhoz, hogy egy egész otthont körülbelül két napig ellássunk, de akár tovább is, amennyiben kizárólag olyan eszközök vesznek fel áramot belőle, mint mondjuk a hűtőszekrény, a szivattyú és még néhány lámpa.

Az Anker úgy tervezte meg a berendezést, hogy az hordozható legyen a kerekei és a teleszkópos fogó révén, illetőleg biztosítanak hozzá olyan készletet, melynek révén gyorsan megoldhatjuk az áramellátást egy esetleges áramszünet okán. Akár 2400 W-os összecsukható napelemeket is csatlakoztathatunk hozzá és arra is képes, hogy a tetőre szerelt napelemekből gyűjtött energiát tárolják, utóbbi hatékony felhasználásában pedig az Anker alkalmazása segít.

Olcsónak azonban nem mondhatnánk, hiszen 3.999 dollárnál kezdődnek az árak, vagyis 1,4 millió forint körüli összeget kell kiadni, ebben pedig még nincsenek benne az egyéb kiegészítők, amivel tovább bővíthető és még hasznosabbá tehető a termék.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram