2022.12.19.TomiSpark

A labdarúgó-világbajnokság döntője miatt megdőlt a Google rekordja

Több szempontból is szokatlanra, egyúttal feledhetetlenre sikerült a 2022-es foci-vb, melynek döntője is hihetetlenül fordulatosan alakult. A mérkőzés ideje alatt rengetegen kerestek rá a fináléval kapcsolatos információkra, így Google eddigi történetének legnagyobb forgalmát generálta december 18-án.

A helyszín, az esztendő végi időpont, és még rengeteg más tényező együtt tette szokatlanná az idei világbajnokságot, a meccsek izgalmaira viszont nem lehetett panasz. Már a csoportkör is kiélezettre sikerült, ez a tendencia pedig egészen a döntőig kitartott, ahol Argentína és Franciaország küzdhetett meg egymással.

Mindkét válogatott története harmadik világbajnoki címére hajtott, ezt végül Argentínának sikerült elhódítania egy elképesztően látványos és drámai meccsen, ahol durván 80 percig úgy tűnt simán nyerhetnek, végül a franciák felálltak a padlóról, így hosszas küzdelem után a büntető rúgásokkal dőlt el a találkozó.

A döntő tehát elég hosszúra nyúlt, ráadásul sok kérdést felvetett. Például azokat, hogy lesz-e címvédés, vagy esetleg Lionel Messi végre megvalósítja álmát és vb-címig vezeti-e hazáját, így ezeknek, valamint a meccsen történtek fényében egyáltalában nem csoda, hogy rengetegen kerestek rá a Google-ben az eseményre.

Mindez nem lenne meglepő, az viszont már igen, hogy a keresőóriás 1998 óta íródó történelmének legnagyobb forgalmáról beszélhetünk, vagyis új rekord született ezzel. Erről tegnap Sundar Pichai, a Google Inc. vezérigazgatója tájékoztatott mindenkit a Twitteren keresztül. „A kereső az elmúlt 25 év legnagyobb forgalmát regisztrálta a #FIFAWorldCup döntője alatt, olyan volt, mintha az egész világ egy dologra keresett volna!” – írta a szakember.

A Google egyébként az egész világbajnokság ideje alatt igyekezett plusz információkkal szolgálni az érdeklődőknek, és a lehető legjobban megkönnyíteni a felhasználók dolgot, mivel a világ egyik legnépszerűbb sporteseményéről van szó. A keresőben emiatt az elmúlt egy hónapban egy külön szekciót láthattunk a találkozók eredményeivel és azok legfontosabb adataival.

Hogy vállalatnál is készültek a döntőre, jól mutatja, hogy aki rákeres a világbajnokságra, az egy Argentína tiszteletére kreált virtuális tűzijátékot láthat, továbbá egy ünnepi logót is közzétettek, ahogyan az lentebb látható. Az argentinok utoljára 1986-ban értek fel a csúcsra, most azonban kivételesen jó szériát tudhatnak magukénak, miután tavaly megnyerték a dél-amerikai kontinenstornát, vagyis a Copa Américát, illetőleg az Európa-bajnok és a Copa győztese között kiírt Finalissima trófeája is az övék lett idén nyáron.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram