2022.04.04.TomiSpark

A kilincsekre is képernyő kerülne a Mercedesnél

Már nem csak az autó belsejébe szeretne kijelzőket telepíteni a német márka, hanem az ajtókilincsekre is. A legújabb fejlesztés lényege, hogy személyre szabottabb és biztonságosabb autókat készíthessenek.

A Hyperscreen kifejezés a Mercedes egyes járműveiben található meg, az EQS nevű elektromos modelljük drágábbik verziójában például alapfelszereltség. Ennek lényege, hogy nem csak a műszerfalon láthatunk egy hatalmas kijelzőt, de még az utas elé is jut belőle bőven.

Utóbbi esetben egybefüggő ívelt üvegfelületet kapnak a vásárlók, de a jövőben már nemcsak belül, hanem az autó külső részein is találhatunk kisebb képernyőket. A Mercedes legújabb szabadalmi kérelme szerint kilincsbe épített megjelenítőket akarnak létrehozni és az ehhez szükséges dokumentumokat a Carbuzz értesülése szerint az Egyesült Államokban adták be.

Az újításnak elvben többféle haszna is lehetne. Adott esetben így név szerint köszöntheti az autó a tulajdonosát az okostelefonos nyitásnak köszönhetően, vagyis papíron nem férhetnek hozzá illetéktelenek, de azt is kijelezné egy zöld és egy piros színnel, hogy nyitva vagy zárva van-e az ajtó.

Fotók: Mercedes-Benz

Szintén hasznos lehet abban az esetben, a mellékelt fotók alapján, ha vészhívást akarunk indítani, de gyakorlatilag bármit megjeleníthetünk majd ezen a kijelzőn. A Mercedes szerint ennek azért van értelme, mert az ügyfeleik jelentős része igazán egyedivé akarja varázsolni az autóját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram