2024.03.07.TomiSpark

A karikázással való keresés már asztali gépen is elérhető

Ha tesztelnétek egy izgalmas újdonságot, akkor az alábbi információk biztosan érdekesek lesznek számotokra. Ami a Google révén mobileszközökön már elérhető, hamarosan Windowson is használható a képernyőképek esetében.

A Google a múlt hónapban mutatta be a Circle to Search nevű, mesterséges intelligenciával támogatott funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőn megjelenő témákat bekarikázva indítsunk el egy keresést. A Lifehacker a Windows Report cikkére hivatkozva azt írja, hogy a Microsoft teszteli az Edge böngészőben a Circle to Copilot nevű keresési funkciót, amit a képernyőképekbe is igyekeztek beintegrálni.

Ennek első jeleit a hírek szerint a Leopeva64 nevű X-felhasználó fedezte fel. A leírtak szerint amennyiben a funkció engedélyezve van, akkor csinálnunk kell szokásosan egy képernyőképet, majd a jobb egérgombbal rajzolhatunk egy kört. Ha jól csináltuk, megjelenik egy Screenshot to copilot felirat, nekünk pedig annyi dolgunk lesz, hogy elengedjük a jobb egérgombot, az Edge pedig megosztja a kijelölést a Copilottal.

Ennyi az egész, a továbbiakban pedig még lehetőségünk nyílik arra is, hogy a küldés gomb megnyomása előtt további kérdéseket tegyünk fel a Copilot számára, esetleg újabb kontextust oszthatunk meg vele. Mivel a funkció még fejlesztés alatt van, így a konkrét megjelenésig az Edge Canary részeként érhető el, amely a böngésző azon verziója, melyen a Microsoft az újdonságokat teszteli mielőtt megosztja a nagyközönséggel.

Ha ez nem lenne meg, látogassunk el a Microsoft Edge Insider Channel hivatalos oldalára, töltsük le az Edge Canary verziót a számítógépünkre, telepítést követően nyissuk meg, lépjünk a Beállításokba, aztán a Megjelenés menüpontra. A Canary legújabb verziójától kezdve itt egy új Circle to Copilot részt kell találni, ahol a Circle to Copilot engedélyezése a weblapon, valamint a képernyőn opciókat kell beállítani. Ha szeretnénk a Circle to Copilot beállítása opciót is testre szabhatjuk és billentyűparancsot is megadhatunk a funkcióhoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram