2022.05.26.TomiSpark

A játékai felét mobilra vagy PC-re hozná ki a Sony

Egy elég érdekes tervet vázolt az ismert márka. A legfrissebb hírek szerint a Sony 2025-ig jelentős változást eszközölne a játékok stratégiáját tekintve.

Megérkeztek az első információk a Sony nemrégiben tartott éves befektetői napján tartott prezentációjáról. A The Verge hírei szerint a cég arra számít, hogy a játékeladások az eddigiek háromszorosára nőhetnek az idén, emiatt pedig új irányt vennének a következő években.

A portál úgy tudja, hogy 2025-re az általuk kiadott játékok nagyjából a fele PC-n vagy mobilon jelenik majd meg. Szemléltetésképp jegyezzük meg, hogy jelenleg a játékok negyede jelenik meg ebben a formában.

„A PC-re és a mobilokra való terjeszkedéssel, és valójában az élő szolgáltatásokkal is lehetőségünk van arra, hogy a teljes játékszoftver-piac egy nagyon szűk szegmensében való jelenlétünk helyett nagyjából mindenhol jelen legyünk. Ez jelentős növekedést eredményezhet a játékainkkal játszó, a játékainkat élvezők, és az azokra pénzt költő emberek számában” – idézte a The Verge Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnökének szavait a témával kapcsolatban.

Fotó: Sony/The Verge

Az utóbbi időben egyébként több olyan változás is történt a cégnél, ami utalt erre a lépésre. Már korábban is hangoztatták, hogy több címet szeretnének PC-re vinni, de szintén ilyen volt, amikor felvették Nicola Sebastianit, az Apple Arcade korábbi tartalomfőnökét, aki az első volt a több új alkalmazott közül, aki a PlayStation Studioshoz csatlakozott, hogy a mobilokra koncentráljon.

A jövőbeli nagy tervek azonban nem csak ebből állnak ki, a Sony 12 élő szolgáltatási franchise-t szeretne működtetni 2025-ig, valamint a jelenlegi konzolközpontú megközelítést egy olyan váltaná fel, amivel a közösségük elemei a konzolon túlra is kiterjedhetnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram