2023.03.07.TomiSpark

A Honda robotokkal forradalmasítaná az építkezéseket

Lehet nem sokan gondolnak erre, de egy jól programozott robot hatalmas segítséget jelenthet egy épület felhúzásakor, főként a nehéz építőanyagok szállítását tekintve. A japán gyártónál most azon vannak, hogy legújabb alkotásuk teszteléséhez merész vállalkozókat találjanak.

A Honda a járművekről és a robotokról egyaránt ismert, hiszen mindkettőre jelentős hangsúlyt fektettek az elmúlt évtizedekben. Ezeket ötvözvén néhány éve megalkották az Autonomous Work Vehicle-t, aminek most a harmadik generációs változatát mutatták be.

Az AWV alapvetően egy korábbi elektromos autó átalakított verziójaként született meg, a mostani önvezető jármű pedig a gyári adatok alapján két raklapnyi rakománnyal képes könnyedén elbánni. Elviekben 907.18 kilogrammnyi teherig hitelesítették és maximum 16 km/h-val képes közlekedni, durván 10 órán keresztül.

A felső árbocon elhelyezett érzékelőknek köszönhetően képes önállóan vagy akár távirányítással is közlekedni, miközben egy radart, egy GPS-t, lézer alapú távérzékelést (LiDAR), különleges kameratechnológiát használ, de csatlakozik egy felhőszolgáltatáshoz is.

„Korábbi terepvizsgálatok is sikeresen igazolták, hogy több Honda AWV is képes építőanyagokat és készleteket szállítani, valamint eljuttatni egy előre meghatározott útvonal pontos pontjaira. Az AWV lehetővé teszi az építőipari és más vállalatok számára, hogy olyan problémákat oldjanak meg, mint a munkaerőhiány és a munkaterületi szállítás” – közölte a Honda.

A robotuk a 2023. március 14-től Las Vegasban megrendezésre kerülő építőipari szakkiállításon, vagyis a CONEXPO-n is jelen lesz, ahol szeretnének új partnereket találni maguknak.

„A CONEXPO-n szeretnénk találkozni olyan potenciális üzleti partnerekkel és vállalatokkal, amelyek érdeklődnek a jármű helyszíni tesztelése iránt a munkaterületükön. Úgy gondoljuk, hogy a Honda AWV értékes megoldás lehet az építőipari csapatok támogatására, miközben növeli a munkaterületek hatékonyságát és biztonságát” – jelezték közleményükben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram