2022.10.11.TomiSpark

A Google visszatérítést ad a Stadia felhasználóinak

Hivatalosan is bejelentették néhány nappal ezelőtt, hogy a Google felhőalapú játékszolgáltatása befejezi küldetését, most pedig ennek részletei is kiderültek. A cég mindenkinek emailt küldött, aki korábban regisztrált a Stadiára.

Bár ez nem mindenkire vonatkozik, sokak számára fontos lehet, hogy a Google visszatéríti a pénzét azoknak, akik valamilyen az említett szolgáltatásukhoz kapcsolódó hardvert, játékot vagy bővítményt vásárolt tőlük. Erre azért van szükség, mivel szeptember 29-én a keresőóriás egy közleményben tudatta mindenkivel, hogy 2023. január 18-án a Stadia megszűnik.

Október 11-én kedden ezzel kapcsolatban több hasznos infót is közöltek az általuk kiküldött emailben, így például a visszatérítés lehetőségét is, amivel kapcsolatban megjegyezték, hogy ez többségében automatikusan megtörténik majd még a januári dátum előtt, amivel kapcsolatban pedig több időre van szükség, ott külön emailen keresztül ismertetik, miként adják vissza az emberek pénzét.

A felhasználóknak esélyük nyílik majd arra is, hogy a Stadián belüli adatokat a leállításáig exportálhassák, mivel az ominózus nap után véglegesen törlik azokat a rendszerükből. Új dolgok vásárlására sincs már lehetőség, miután minden kereskedelmi funkciót letiltottak, viszont akik szeptember 29-én aktív Stadia Pro-előfizetéssel rendelkeztek, a végleges leállásig plusz díjak nélkül elérhetik a Pro-játéktárukat és élvezhetik az előfizetéshez tartozó további előnyöket. Szintén fontos még, hogy akárkinek azért nem utalnak vissza pénzt, hiszen a korábbi Stadia Pro-előfizetések díja után nem jár visszatérítés.

A játékok egyébként januárig elérhetők maradnak, de azt nem garantálják, hogy a kiadók is biztosítani fognak minden támogatást ehhez. A Stadia még 2019-ben indult el, ami pedig kezdetben mindenképp nagy előnye volt, hogy billentyűzettel és egérrel is lehetett rajta játszani. A megszűnés indokát egyelőre nem tették közzé az viszont eléggé beszédes, hogy saját játékfejlesztő csapatukat már 2021-ben feloszlatták, az utóbbi néhány hónapban pedig nem igazán frissült a kínálatuk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram