2022.04.29.TomiSpark

A Google lehetővé teszi a személyes adatok eltávolítását

Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a címünket, telefonszámunkat és bejelentkezési adatainkat tartalmazó találatokat töröljük a keresőből.

Bár a keresőóriásnál eddig is kérvényezhettük az azonosítható információk eltávolítását, a jövőben ezt a fizikai címünkre, az email címünkre, továbbá a telefonszámunkra is kiterjeszthetjük. Ennek oka, hogy a Google szerint ezek az adatok pénzügyi csalásra, és személyazonossági lopásra használhatók fel.

A The Verge hírei alapján a vállalat így akkor is helyt adhat a kéréseknek, ha a keresésből eltávolítani kívánt tartalomnak nincs közérdekű értéke, vagy nem releváns az információ átadás szempontjából. A cikk szerint mindez eltér attól a rendszertől, amit a Google korábban az EU-ban vezetett be.

A módosítást bejelentő posztban a vállalat azért igyekezett emlékeztetni a felhasználókat, hogy a keresőből való törlés nem tünteti el végleg az információkat. A Google szakembere, Michelle Chang úgy véli, érdemes felvenni a kapcsolatot a webhelyek tulajdonosaival, ha azt szeretnénk, hogy az adatokat teljesen töröljék.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram