2022.03.16.TomiSpark

A Google és a Spotify is nyitott a sport felé

Mindkét cég jelentős lépést tett a sport szegmense felé. A zenei platform egy legendás labdarúgó csapathoz és annak stadionjához adja a nevét, míg a keresőóriás az egyik legrégebbi F1-es istállót fogja szponzorálni.

Történelmi bejelentéseket tett a két nagy cég és új partnereik az elmúlt két napban. Az Alphabet Inc tulajdonában álló Google például egy jelentős lépésre szánta el magát azzal, hogy a cég történetében először egy a motorsportban jelentős márkát fognak támogatni pénzügyileg és szakmailag egyaránt. A március 16-án kiadott közlemény értelmében a Google és McLaren Racing egy többéves szerződést írt alá, amely két szériára is kiterjed. A jövőben így az Android és a Chrome logói a wokingiak F1-es és az Extreme-E sorozatban szerepeltetett csapatuk versenygépein, valamint a pilóták ruházatán is megjelennek.

Ezzel együtt a McLaren csapata az idei szezontól kezdve a vállalat 5G-képes Android-eszközeit és a Chrome nevű böngészőjét fogja használni a munkafolyamatok során. A megjelenés egyelőre még nem teljesen tisztázott, ugyanakkor a csapat által közzétett hivatalos fotón a böngésző színei az autó kerékborításán köszöntek vissza, melyek a 2022-től bevezetett új aerodinamikai szabályok egyik fő elemeként funkcionálnak majd.

Fotó: McLaren

„A McLaren Racing a versenypályán elérhető legjobbat képviseli a teljesítmény, a befogadás és a fenntarthatóság terén, ezek pedig olyan értékek, amelyeket a Google részéről is osztunk. Még több innovációt viszünk az olyan platformokra, mint az Android vagy a Chrome, és zökkenőmentesen összekapcsoljuk őket a Google egyéb szolgáltatásaival, hogy optimalizáljuk a McLaren versenynapon mutatott teljesítményét” – mondta Nicholas Drake, a Google marketingért felelős alelnöke.

Egy nappal a McLaren bejelentése előtt a labdarúgás világa is felfigyelt egy érdekes közleményre, mely megerősítette, hogy az FC Barcelona ikonikus stadionja, a Camp Nou új nevet kap. A sportegyesület ugyanis a Spotify támogatását élvezheti a jövőben, a kapcsolat pedig többek között abban nyilvánul meg, hogy a népszerű szolgáltató a 2022-2023-as idénytől kezdve a létesítmény névadó szponzora lesz.

Noha egyes csapatok stadionjainak, már régóta egy támogató határozza meg a nevét, a Barcelona esetében ez némileg meglepő, hiszen korábban még nem volt példa arra ebben a sportágban, hogy egy streaming platform ilyen szerepet töltsön be.

„A Spotify és az FC Barcelona örömmel jelenti be hosszú távú partnerségét, ami hivatalosan 2022 júliusában kezdődik. Ennek keretében belül a Spotify a klub főtámogatója és hivatalos audió streaming partnere lesz. Márkánk a 2022-2023-as szezontól kezdve a férfi és a női csapat mezein, valamint az edzéseken használt felszerelésein is megjelenik majd. A Spotify és az FC Barcelona együtt fog dolgozni azon, hogy az ikonikus mez olyan térré váljon, amely a világ minden tájáról érkező művészeket ünnepli. A Spotify a stadion névadó partnere is lesz, így a történelmi Camp Nou a jövőben Spotify Camp Noura néven fut majd" – áll a közleményben.

Az új kontraktusról a svéd vállalat üzleti vezetőjének, Alex Norströmek a szavait is idézte, aki úgy véli, a megállapodás által a zene és a sport az eddigieknél is jobban összekapcsolódhat.

„Miért van értelme a Spotify és az FC Barcelona együttműködésének? Miért van értelme a zenének és a futballnak együtt? Számos válasz adható különböző nézőpontokból - üzleti, márka- és marketingszempontból is, de mindegyik fontos. A Spotify számára a válasz nagyon egyszerű: a rajongók, a művészek, a játékosok, valamint a zene és sport összekapcsolásáról van szó. A Barcelona szurkolói és a Spotify zeneszeretői egy hatalmas, globálisan összekapcsolt közösséget alkotnak majd, amely hidat képez a zene és a futball világa között. A partnerség víziója egy olyan új platform létrehozása, ami segíti a művészeket a Barcelona rajongók globális közösségével való interakcióban” – mondta Norström.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram