2022.10.30.TomiSpark

A Google egy startup felvásárlásával versenyezne a TikTok ellen

Közel 100 millió dollárt költhetett a hírek szerint a keresőóriás az Alter felvásárlására, mely avatárok generálásával foglalkozik. A cég fejlesztései segítenek az alkotóknak és a márkáknak kifejezni virtuális identitásukat, ezt pedig a TikTokkal szemben vetnék be.

A Techcrunch információi szerint a Google csendben felvásárolt egy startupot, ami a mesterséges intelligenciát kihasználva alkot a Bitmojihoz és a Facemojihoz hasonló avatárokat a közösségi oldalak számára.

A hírek alapján körülbelül két hónapja ment végbe a felvásárlás, noha erről eddig a hétig egyetlen közleményt sem adtak ki. A napokban a Google már megerősítette a felvásárlás tényét, ám pontos adatok még nem derültek ki a pénzügyi oldalról.

Az Alter alapvetően egy olyan platformot kínált, amelyet más fejlesztők is használhattak, hogy avatárkészítő rendszereket adjanak hozzá az alkalmazásaikhoz és játékaikhoz, nemrégiben pedig már álláshirdetéseket is közzétettek a Google-nél az ehhez való pozíciókra.

Utóbbi állítólag ezzel a lépéssel is a TikTok mögé szeretne szorosan felzárkózni, amihez az egyik első lépés a YouTube Shorts népszerűsítése volt, ám az egyelőre még nem teljesen világos, hogy az avatárok miként segíthetnek majd ebben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram