2024.02.28.TomiSpark

A Google böngészője a szövegeket is megfogalmazhatja helyettünk

A funkció természetesen mi másnak, mint a mesterséges intelligenciának köszönhető, bár az újdonság még kísérleti fázisban van. A Help me write révén sok ember napja könnyebbé válhat.

A Google a múlt hónapban jelentette be, hogy új generatív MI-funkciókkal bővül a Chrome, amelyekkel reményeik szerint a felhasználók számára megkönnyíthetik és személyre szabottabbá tehetik a webböngészést.

Ezek közül az egyik a Help me write, ami Chrome M122-es verziójának indulásával vált elérhetővé kísérleti jelleggel az Egyesült Államokban, angol nyelven Mac és Windows PC-ken is. Az új funkció Gemini-modellek által segít elkezdeni írni vagy finomítani egy már összeállított szöveget. A Google blogja szerint mindegy, hogy egy bútordarab eladásáról, esetleg egy éttermi értékelés beküldéséről vagy egy szállodai foglalásról érdeklődünk, az eszköz megérti a weboldal kontextusát, ahol éppen vagyunk és releváns tartalmat javasol.

Fotó: Google

Például lelkes kertészként, ha kerti ollókról írnánk véleményt, a Chrome az oldalról releváns részleteket fog kiemelni a termékről, hogy alátámassza az ajánlásunkat így az értékesebb lesz más hobbisták számára.

Ezzel tehát hatékonyabban kereshetünk, üzenhetünk, értékelhetünk, de azok számára is nagyszerű lehet a funkció, akiknek szimplán nem éppen a kedvenc elfoglaltságuk a szövegek megírása és szerkesztése.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram