2023.12.13.TomiSpark

A fotók, videók és hangüzenetek is megsemmisülhetnek a WhatsAppon

Tovább bővültek a lehetőségek az egyszer megtekinthető üzeneteket illetően a közösségi platformon, így ha olyan dolgot osztanánk meg valakivel, amiről nem szeretnénk nyomot hagyni az üzenetküldőben, azt már hangfájl formájában is megtehetjük. Mutatjuk, hogyan érhetitek el, ha kipróbálnátok!

Hivatalos blogján osztotta meg a WhatsApp, hogy már elérhetővé váltak az egyszer megnyitható hangüzenetek, amelyekre elég komoly szabályok vonatkoznak, így érdemes ezeket átnézni, mielőtt használni kezdenénk. Azóta egyébként, hogy a Snapchat népszerűvé vált és azzal, hogy a legismertebb platformokon is megjelentek az egyszer megnyitható vagy csak bizonyos ideig látható tartalmak, manapság már nem szól igazán nagyot egy ilyen funkció, de a WhatsApp esetében ez abszolút a biztonság érdekében jött létre.

2021-ben váltak náluk elérhetővé az egy alkalommal megtekinthető médiatartalmak, ami mostanáig a fotókra és a videókra vonatkozott, december elején viszont már a hangüzenetek küldésénél is elérhető ez az opció. Pár dologra azonban érdemes lesz odafigyelni, egyrészt miután az adott csevegésben kiválasztottuk a kívánt fájlt vagy felvettük a hangot, mindenképpen koppintsunk rá a kis körre, ami egy 1-est tartalmaz, majd miután ez zöldre váltott elküldhetjük a fotót, videót vagy hangfájlt.

Fontos, hogy miután elküldtük, mi már nem fogjuk tudni újra megtekinteni, ha pedig mi kaptuk, akkor ügyeljünk rá, hogy hangfájl esetében ne legyen levéve a médiatartalmak hangja az eszközön, mert nem lesz még egy esélyünk megnyitni. A filmtekercsbe sem lesz elmentve, de ez abszolút a felhasználók biztonságát szolgálja.

Ezeket elküldhetjük személyes vagy csoportos beszélgetésekben egyaránt, utóbbiban viszont minden tagnak lesz egy sansza megnyitni az üzenetet, ami azonban nem lesz ott örökké, 14 napot követően akkor is törlődnek, ha nem tekintették meg azt. Egyedül a WhatsApp szerverein lesznek tárolva egy darabig, de állításuk szerint mindössze néhány hétig.

A biztonság érdekében viszont arra is figyelmeztettek mindenkit, hogy amennyiben a címzett Android-készüléket használ, az egyszer megtekinthető hangüzenetet a natív képernyőrögzítővel rögzítheti, továbbá ezek más módon is elmenthetők. Értelemszerűen más eszközzel is felvehetik az adott médiatartalmat, tehát ajánlott kizárólag olyanoknak küldeni az egyszer megtekinthető üzeneteket, akikben megbízunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram