2023.01.04.TomiSpark

A Fortnite hamarosan visszatérhet az Apple telefonjaira

Az iPhone készülékeken már lassan három éve nem lehet játszani a Fortnite nevű játékkal, maximum egy felhőszolgáltatáson keresztül, ám az Epic Games vezérigazgatója egy sejtelmes posztot tett közzé ezzel kapcsolatban az előző év végén.

Új év és új remények. Valahogy így lehetett a 2023-as esztendő beköszöntével az Epic Games vezetője, amikor december 31-én az alábbi posztot tette közzé.

Tim Sweeney egy látványos fotót posztolt a platformról megünnepelvén az újévet, valamint a „Következő évben az iOS-en" mondatot fűzte hozzá, ami egy elég egyértelmű utalás arra, hogy a Fortnite idén egy kisebb szünet után ismét megjelenhet az Apple eszközein.

A dolgok előzménye az volt, hogy korábban az almás vállalat konkrétan kitiltotta alkalmazásboltjából a népszerű platformot, mivel az egy saját fizetési rendszert használt. Ez az Apple szabályzata szerint tilos, így a Fortnite hamar eltűnt az App Store kínálatából, az Epic Games viszont már akkor jelezte, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Időközben történt annyi változás, hogy 2024-ben életbe lép az Európai Unió szabadpiacot erősítő törvénye, melynek értelmében a cégeknek lehetőséget kell biztosítaniuk a harmadik féltől származó appboltoknak, így a külföldi portálok hírei szerint nagy valószínűséggel ez állhat a háttérben.

Addig is, akik esetleg iPhone-t használnak és nehezen bírják a Fortnite nélkül, azoknak is van megoldás, hiszen az Nvidia GeForce Now szolgáltatáson keresztül jelenleg is elérhető a játék, ha pedig igaznak bizonyul Sweeney szilveszterkor tett kijelentése, akkor nemsokára már erre sem lesz szükség.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram