2023.05.23.TomiSpark

A Dyson robotporszívója még a falat is letakarítja

Jelentős promóciót kapott a gyártó legújabb robotporszívója, amely állítólag kétszer erősebb bármelyik másik hasonló terméknél a piacon, miközben egy elég egyedi újítással is előrukkoltak. A 360 Vis Nav többek között Ausztráliában és az Egyesült Államokban alkotna nagyot, ehhez pedig egy előugró kart is beépítettek, hogy a falak se maradjanak koszosak.

A Dyson első robotporszívója, a 360 Eye nem aratott nagy sikert az Egyesült Államokban, végül a cég viszonylag gyorsan kivonta a forgalomból. Most a britek újra próbálkoznak a 360 Vis Nav porszívóval, amely most jelent meg Ausztráliában, várhatóan pedig még ebben az évben megérkezik más területekre is.

Az újdonság egyik hátránya az Engadget cikke szerint, hogy néhány riválishoz képest nem tudja kiüríteni magát, ugyanakkor a gyári értékek alapján 110 000 fordulatot tesz meg percenként, ami jelentős növekedés az előd percenkénti 78 000 fordulatához képest. Szintén kiemelték a hármas hatású kefesávot, amely lehetővé teszi a különböző felületek optimális tisztítását is, mivel puha nejlonsörtéket használ a kemény padlókhoz, antisztatikus szénszálakat a finom porhoz, és merev nejlon sörtéket a szőnyeghez.

Fotók: Dyson

A 360 Vis Nav felülre szerelt halszemoptikával is rendelkezik, a SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) technológia segítségével pedig felismerhető tereptárgyakat keres a pontosabb navigációhoz. Az előző modellnél jobb teljesítményt ígértek gyenge fényviszonyok mellett is, amit a lencse körüli nyolc LED által lehetséges, amivel jobban felismeri a tereptárgyakat még akár sötétben is.

Mivel a robotporszívóknak a lakásban általában igencsak sok akadállyal kell megküzdeniük, így nem véletlen, hogy a márkák ebben is folyamatosan igyekeznek fejlődni a frissen bemutatott termékek esetében. Ezt a Dyson szakemberei sem gondolták másképp, éppen ezért 26 érzékelőt használ a 360 Vis Nav, amely egy igazán ravasznak mondható funkcióval is rendelkezik.

A takarítóeszköz ugyanis tartalmaz egy kiugró kart, amivel a falnak tud támaszkodni és a fal aljánál lévő szennyeződéseket is eltávolítja. Amennyiben ez tényleg jól működik majd, akkor a Dyson egy hasznos újdonságot talált ki, hiszen így nem kell majd külön kézi porszívóval befejezni a takarítást csak azért, mert bizonyos helyekre a robotunk nem tudott elérni.

Némileg rossz hír, hogy a pluszba kapott funkciók és a nagyobb teljesítmény miatt az akkumulátor gyengébbnek mondható. 50 percig képes tisztítani, mielőtt automatikusan visszamegy a dokkolóba töltődni, de a töltés befejeztével ott folytatja, ahol abbahagyta, szóval megjegyzi magától, hol járt legutóbb, azt pedig semmiképp sem felejthetjük ki, hogy a Dyson applikációjával tovább kalibrálhatjuk az eszközt, illetőleg ütemezhetjük és nyomon követhetjük a tisztítást.

Ami szintén kiválóan hangzik, hogy a Dyson ígérete szerint minél többet takarítunk a 30 Vis Nav segítségével, annál könnyebb dolgunk lesz, mivel a porszívó folyamatosan jegyzi az információkat és egy teljes portérképet készít, hogy hatékonyabb lehessen idővel.

Jelenleg a bemutatáskor 2399 ausztrál dolláros árat határoztak meg ennek, ami átszámítva kb. 554 000 forint, de tudván, hogy a csúcsminőségű robotporszívók mennyibe kerülnek, ez talán egy egészen baráti árnak mondható, igaz még egyelőre nem határozták meg, Európában vagy az USA-ban milyen áron értékesíthetik majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram