2022.03.22.TomiSpark

A DJI ismét egy nagy húzásra készül

A vállalat DJI Mavic névre hallgató eszköze annak idején a feje tetejére állította a fogyasztó, vagy ha úgy tetszik a szabadidős drónok piacát a kompakt és összecsukható kivitel által. Most ugyanez a tervük, de már a kereskedelmi termékeket tekintve.

Ha valami, akkor a kompakt szó biztosan nem az első, ami a vállalati térben eszünkbe jut, ha drónokról van szó. A DJI azonban igyekszik változtatni ezen, mégpedig a Matrice 30 bevezetésével. Az újdonság magában hordozza a Mavic legjelentősebb funkcióját, vagyis a hajtókarokat, melyekkel a termetes kereskedelmi célokra alkalmazott gyártmányok szegmensében abszolút kitűnnek.

Ahogy annak idején a Mavic esetében, úgy a gyártó most is kiemelte, hogy a termék egy hátizsákban is hordozható, igaz jelentősebb méretekkel rendelkezik, mint a szabadidős tevékenységekhez készült testvére.

Fotó: DJI

A nagyobb méret viszont biztosítja a robusztusabb kialakítást, ami általában szükséges az olyan körülmények esetében, amelyekkel ezek a drónok szembesülnek. A komolyabb munkákra tervezett eszköz ellátásért a fedélzeti akkumulátor felel, mely 41 perces üzemidőre képes a hivatalos információk alapján, azt viszont érdemes kiemelni, hogy ez öt perccel kevesebb, mint a Mavic 3-nál.

Bár a Matrice 30-at elég masszívra alkották, érdemes megjegyezni, hogy mit ígérnek az időjárást illetően, ami abszolút nem utolsó szempont, ha egy drónról van szó. A DJI szerint hidegebb időben -20 fokig üzemképes, nagy forróság esetén pedig 50 fok a maximum, ameddig gond nélkül el tudja látni a feladatait.

A teljes termékbemutató, az alábbi videón nézhető vissza:

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram