2023.04.01.TomiSpark

A BlackBerry egykori billentyűzetét akár az asztali gépünkhöz is megvásárolhatjuk

Érdekes gondolatok fogalmazódtak meg a Solder Party munkatársainak fejében, amikor az egykoron népszerű telefon billentyűzeteit számítógépekhez alakították ki. Ha valakire rátörne a nosztalgia, akkor 30 dollárért könnyedén kaphat egy olyan eszközt, amelyen ugyanúgy a hüvelykujjaival gépelhet, mint annak idején.

A BlackBerry ismertsége és népszerűsége körülbelül ott esett vissza, amikor az iPhone feltört, az viszont tagadhatatlan, hogy anno a cég kifejezetten megbízható telefonokat gyártott. Ezeknek közös jellemzője volt a képernyő alatt található billentyűzet, ami akkoriban egyedinek számított egy olyan világban, ahol az érintőképernyős mobilok még kezdetlegesnek számítottak vagy nem is léteztek, a többi telefon pedig nagyrészt számgombokat kapott.

Azoknak viszont, akik hiányolják ezt a megoldást, a Solder Party kitalálta, hogy régi BlackBerry billentyűzetekkel fog kereskedni, amelyeket akár asztali gépekhez is használhatunk, ha úgy tartaná kedvünk. Ennek egyébként egyik oka, hogy rengeteg alkatrészt gyártottak az évek során, így a cég ezt kihasználva vett egy rakás billentyűzetet a BlackBerry Q20-ból, ami a vállalat által valaha kiadott egyik legkarcsúbb készüléke volt, ezeket pedig egy Raspberry Pi RP2040-gyel párosították, hogy az érzékelje és lefordítsa a billentyűleütéseket.

A kész terméket a Gizmodo cikke szerint egyedi, fröccsöntött, átlátszó műanyag tokba tették, hogy tartósabb és könnyebben használható legyen, így jött létre végső formájában a BB Q20 Keyboard With Trackpad nevű termék. Ehhez a Solder Party egy szabványos USB-C portot és natív USB HID támogatást is biztosított, a kialakítás során pedig törekedtek arra, hogy Mac, Windows vagy Linux PC-hez, de akár Apple és Android mobileszközökhöz is csatlakoztatható legyen.

A hab a tortán viszont az, hogy akár egérként is használhatjuk, teljesen összeszerelt állapotában pedig a Solder Party Tindie áruházában átszámítva nagyjából 10 ezer forintért beszerezhetjük, ami nem egy nagy összeg, ha azt nézzük, milyen kuriózumot kapunk kézhez.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram