2022.07.06.TomiSpark

A betegségre is figyelmeztethet minket a legújabb Apple Watch

Bár a 7-es széria kapcsán is szó volt róla, végül nem került bele a testhő mérésére szolgáló szenzor, ám az új változatban már ez is helyet kaphat. Az idén érkező eszköz egyik legnagyobb vonzerejét az egészségügyi funkciók adhatják.

A koronavírus továbbra is gondokat okoz a világban, így az egészség megőrzésére irányuló eszközökre is jóval nagyobb figyelem terelődött az utóbbi két évben. Ezek iránt jelentősen megnőtt a kereslet, erre pedig úgy tűnik, az Apple-nél is rájöttek.

Az Apple Watch Series 7 megjelenése előtt több helyen is arról cikkeztek a sajtóban, hogy a termék akár a testhőt is képes lesz mérni, ez azonban nem valósult meg, így ismételten felerősödtek az erre vonatkozó pletykák a 8-as megjelenése előtt.

Fotók: Apple

A Gizmodo hírei szerint májusban egy megbízható iparági elemző, Ming-Chi Kuo arról írt Twitter-oldalán, hogy az Apple részéről a pontos hőmérsékletmérést biztosító algoritmus megbízhatóságával voltak elégedetlenek, ezért inkább kihagyták ezt a funkciót. Nemrégiben viszont a Bloomberg egyik jól értesült újságírója, Mark Gurman írt arról, hogy a cég már előrébb haladt ezzel kapcsolatban, így a hamarosan bemutatkozó eszköz már képes lesz megmondani, ha lázunk van, igaz 100%-ig pontos visszajelzésekre ebben az esetben sem számíthatunk.

A jelenlegi információk szerint az Apple Watch Series 8 a rendelkezésre adatok alapján javaslatokkal élhet majd a felhasználók számára. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az óra jelezheti, ha szükség lenne egy lázmérő használatára, vagy ha érdemes lenne orvoshoz fordulnunk. Gurman úgy tudja, ez a fejlesztés csak a drágább készülékekben kap majd helyet, így tehát a Watch SE már nem rendelkezik majd vele a jelenlegi hírek alapján.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram