2024.05.14.TomiSpark

A bekarikázással való keresésnek iPhone-on is van egy módja

Nem pont úgy működik, mint az androidos verzióban, de a lényeg ugyanaz. Ha tehát az Apple mobilját használod, ezt mindenképp próbáld ki a készülékeden!

Az úgynevezett Circle to Search egy nagyszerű funkció, mivel a képernyőn szimplán bekarikázunk valamit, majd szinte rögtön megkapjuk a Google megfelelő találatait. Tökéletes megoldás egy nevezetesség részleteinek megismeréséhez, vagy ha valamilyen vásárláshoz való információra lenne szükségünk. Ennek alapvető technológiája a Google Lens rendszerén alapul, a bekarikázással való keresés pedig csak megkönnyíti a funkcióhoz való hozzáférést.

Éppen emiatt lehetséges valójában akár egy iPhone-ról is elérni, a Lifehacker pedig arra világított rá, hogy ezt egy parancs hozzáadásával is megtehetjük az iOS-en. A funkciót Minsang Choi fejlesztette ki, aki a Google Lens egyik design menedzsere, az újdonság révén pedig a Circle to Search szolgáltatásainak nagy része lemásolható, konkrét bekarikázás viszont nincs.

Helyette elég egy képernyőfotót készíteni, ezzel aktiváljuk ugyanis a vizuális keresést a Google Lensben. Ennek beállításához mindenképp telepíteni kell a telefonra a Google-t, ha esetleg még nem lett volna rajta. Ezt követően egy böngésző megnyitására lesz szükség, ahol a Keresés a képernyőképen parancs megnyomásával megnyílik majd a parancsok appja és itt kell megerősíteni az új hozzáadását.

Ez hozzáadja az új Képernyőkép keresése rutint, nekünk pedig ki kell választani az elindítás módját. Ehhez egyébként iPhone 15 Pro, vagy 15 Pro Max telefonokon a Művelet gombot is használhatjuk, hogy még gyorsabban menjenek a dolgok, de akár az iPhone hátlapjára történő dupla vagy tripla koppintás is jó lehet erre.

Ezt követően gyakorlatilag gombnyomásra elérhető a funkció, ami képernyőfotót csinál, majd azonnal továbbítja azt a Google Lens számára, bár fontos, hogy első alkalomnál koppintsunk arra az elemre, amivel állandóra engedélyezni tudjuk ezt a lehetőséget és engedélyt adunk az alkalmazások közötti megosztásra is.

Fotók: Lifehacker

A Google Lens egyébként gyakorlatilag vizuális keresést futtat a Google-ben azon információk alapján, amit a képen lát, nekünk pedig ki kell választanunk, mit tartunk ezek közül a leginkább lényegesnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram