2021.08.05.admin-fazis

A 3 legjobb okostelefon 300 dollár alatt

Manapság egyre jobb telefonokat kaphatunk kevesebb pénzért, már nem szükséges hatalmas befektetéseket eszközölni, ha egy tisztességes készüléket szeretnénk. Ráadásul a költséghatékony telefonokkal sem kell túl sok kompromisszumot kötnünk, hiszen a márkák ugyanúgy versenyeznek a belépő szintű szegmensben, mint a prémium kategóriában. Ez sok felhasználónak nagy öröm, ezért elhoztuk az olcsóbb kategória listavezetőit is.

One Plus Nord N10

Bár a One Plus Nord N10 majdnem egy éves lesz, de még mindig nem akadt versenytársa semmilyen szempontból. 300 dollár alatt kapható, viszont a készüléket számos alkalommal jelentős kedvezményekkel is beszerezhetjük, ami még nagyobb molyt csalhat az arcunkra. A Nord N10 6,49 hüvelykes FHD + 90Hz-es LCD kijelzővel rendelkezik, a szelfikamera pedig a képernyő bal sarkában helyezkedik el. 

A készülék a Snapdragon 690 5G processzorral, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel van felszerelve. A hátulján lévő kamerasziget egy négykamerás rendszert tartalmaz, amely egy 64 MP-es fő kamerából, egy 8 MP-es ultraszéles kamerából, valamint 2 MP-es makró- és mélységérzékelőből áll.

Az akkumulátor 4300 mAh-s, 30 W-os gyorstöltéssel. A Nord N10 5G egyike azon kevés telefonoknak, amelyek 3,5 mm-es fejhallgatócsatlakozóval és bővíthető memóriával vannak ellátva. A készülék mindenesetre hihetetlen jó ár-érték aránnyal rendelkezik, egyértelműen jó üzlet.

Motorola Moto G Stylus

A Motorola Moto G Stylus szintén 300 dollár alatt kapható és a Nord N10 5G-hez képest újabb kiadásról van szó. A telefon 6,8 hüvelykes, FHD+ felbontású LCD kijelzővel rendelkezik. A processzor egy Snapdragon 678-as chip, emellett 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel bír.

A szelfikamera 16 MP-es, a képernyő bal sarkán helyezkedik el, a hátlapon viszont már egy komolyabb rendszer látható. A fő kamera 48 MP-es, amit egy 8 MP-es ultraszéles objektív és 2 MP-es makró és mélységérzékelő erősít. A 4000 mAh-s akkumulátorral is elégedettek lehetünk, normál felhasználásra bőven elengedő a teljesítmény.

A készüléken egyébként még mindig az Android 10 fut, reméljük hamarosan megjelenik rá a frissítés. A Moto G Stylus nagy előnye még, hogy tartalmaz egy kényelmes, ergonomikus tollat is, emellett szilárd teljesítményre és jó frissítési specifikációkra számíthatunk tőle. Egyik hátránya viszont, hogy nem rendelkezik NFC olvasóval, ami pedig manapság már alap elvárás lenne.

TLC 20S

A TLC 20S a listán szereplő telefonok közül a legújabb, emellett az egyik legjobb ár-érték arányt is képviseli. Nagyából 249 dollárért kapható és nagy, 6,7 hüvelykes FHD +, 2400 x 1080 felbontású LCD kijelzővel rendelkezik. Az alapváltozatú 20S Snapdragon 665 processzorral, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárhellyel bír.

A hátlapon, a fentiekhez hasonló, négykamerás sziget található, melynek fő kamerája 64 MP-es, ultraszéles objektíve 8 MP-es, emellett 2 MP felbontású makró és szintén 2 MP felbontású mélységérzékelő helyezkedik el. A TLC 20S egyik erőssége az 5000 mAh-s akkumulátor, mely jól teljesített a teszteken. A telefon egyébként az Android 11-et futtatja, emellett micro-SD kártya behelyezésére is lehetőséget kínál.

Természetesen valamennyi kompromisszumot kénytelenek vagyunk hozni, ha igazán költséghatékony telefont szeretnénk, de az alap felhasználásra a fent említett telefonok tökéletesen megfelelnek.

A listavezető egyértelműen a One Plus Nord N10, hiszen nagyszerű teljesítményével, éles kameráival, kristálytiszta kijelzőjével és hosszú akkumulátor üzemidejével könnyedén kivívta az első helyet. Szerencsére számtalan hasonlóan jó telefon közül választhatunk az olcsóbb kategóriában, érdemes mindig jól tájékozódni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram