2024.10.10.TomiSpark

Megérkezett Androidra is az egyik legtöbbet dicsért böngésző

Aki olyan telefont használ, ami Androidot futtat és készüléke kompatibilis az applikációval, akkor máris letöltheti az Arc Search bétáját. Az alternatív webböngésző, vagyis az Arc mögött álló The Browser Company a héten bejelentette, nyílt bétaverzióban elindítja alkalmazását az androidos felhasználók számára is.

Az indulást egy komoly munka előzte meg, melyről a vállalat közleményében tájékoztatott mindenkit. Ezek alapján az Arc Search for Androidot korábban egy zárt bétaprogram keretében is tesztelték 18 ezer felhasználóval. Az Arcnak egyébként korábban is voltak már alkalmazásai az Apple ökoszisztémájában, majd áprilisban egy Windows klienst is elindítottak.

Fotók: Arc Search

A The Browser Company Arc Search mobilos változatát először iPhone-ra adta ki, amelynek középpontjában a keresés állt. Az alkalmazás Browse for Me funkciója, amely az androidos verzióban is megtalálható, több weboldalt is megnéz, és a keresési lekérdezéshez egy új oldalt készít. A vállalat abból indult ki, hogy olyan dolgokhoz, mint például egy recept megtalálása, rengeteg tartalmat kell átnézni, miközben nem biztos, hogy elég hamar megtaláljuk a legfontosabb információkat.

A „Browse for Me” segítségével egy mesterséges intelligencia alapú algoritmus szűri meg a dolgokat a releváns információkhoz, ám a Techcrunch cikke szerint korábban az emberek kritizálták az Arc Search megközelítését, rámutatva, hogy a mesterséges intelligencia-keresés ártana a kis weboldalaknak, amelyek tartalmát ezek az eszközök összefoglalják. A Decoder podcast egyik nemrég megjelent epizódjában a The Browser Company vezérigazgatója, Josh Miller elmondta, hogy a vállalat javítani kíván ezen.

Az androidos alkalmazásban egy reklámblokkoló is helyet kapott, a hirdetések, felugró ablakok és bannerek ellen, de a lapok automatikus archiválási funkciója is hasznosnak ígérkezik. A vállalat közölte, hogy az Android-alkalmazás már idén ősszel általánosan elérhetővé válik, persze csak azokon a készülékeken, amelyekkel az app kompatibilis.

Addigra pedig az olyan funkciókat illető hiányosságokat is pótolni fogják, melyek az iOS-verzióban már megtalálhatók, de az új változatban még nem.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram