2024.10.03.TomiSpark

Úgy tűnik, a bejövő hívások másképp fognak megjelenni Androidon

Sokféle frissítéssel és újítással találkozhattunk az androidos felületeken a közelmúltban, de a Google általában nem nyúlt bele a Telefon alkalmazásba, főként a hívásfogadás módját tekintve. Ez viszont nagy valószínűséggel változni fog, mert már tesztelnek egy új megoldást.

Tényleg ritkán kap frissítéseket a Telefon app, most azonban a bejövő hívások felhasználói felületének új módosításán dolgozhatnak a háttérben. Erre erős utalás, amit nemrégiben a Redditen tettek közzé. A 9To5Google szerint először az Android Authority szúrta ki az újdonságot, melyen vizuális változtatások láthatók.

Az eredeti jelentésben csak a Google Telefon alkalmazás képernyőjét osztották meg a frissített bejövő hívás felhasználói felületével, amely az elhúzható gombot elhagyja. Eddig ugyanis a legtöbb androidos készüléken jobbra vagy balra kellett csúsztatni, attól függően, felvenni vagy elutasítani kívántuk a hívást. Ehelyett jönnének most a dedikált gombok a funkciókhoz, melyek erősen hasonlítanak a nyomógombos telefonok klasszikusabb megoldásaira.

Fotó: Reddit/9To5Google

Egyúttal jegyezzük meg, jelenleg a a Samsung hívásképernyője is hasonló módon néz ki. A Válasz gomb mondhatni megszokott módon zöld színt kapna, az elutasítás pedig pirosat. A változtatás nem mindenhol jelent meg, így még egy tesztfázisról van szó, vagy csak egyszerű kísérletezésről, mindenesetre a hírek szerint a Google Telefon v145.0.0.672690850 verziójával érkezett meg.

A módosítás egyébként vélhetően sokak számára üdvözítő lenne, hiszen még mindig sokkal egyértelműbb egy piros vagy zöld gomb megnyomásával eldönteni, akarjuk-e a hívást vagy sem, mint egy csúszkát használni ehhez.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram