2024.09.26.TomiSpark

Ezért ünnepelte a Google egy játékkal a popcornt

Abszolút nem szokatlan, hogy a jeles napokat és eseményeket egyedi logóval ünnepli a Google, de az sem, hogy ezekbe játékokat csempésznek. Így tettek a szeptember 25-én megjelent logó estében is, amelynek fő témája a pattogatott kukorica volt.

Aki szeretné tesztelni a Google korábbi játékait, melyeket logójukon keresztül lehetett elérni, ide kattintva még mindig megtalálhatja. A vállalatnál ugyanis elég büszkék ezekre az alkotásokra, így egy elég terjedelmes gyűjteményt találni ezekkel kapcsolatban. Most éppen egy olyan játékot tettek közzé, melyben egy kukoricamagot kell irányítani, illetőleg elmenekülni a vaj, a só, a tűz, valamint a mikró elől. A cél, hogy ne pattogjon ki a kukoricánk. Némi segítséget jelenthet, hogy időnként egy különleges képesség is aktiválható, amellyel a kukorica egy darabig gond nélkül kibírja a kipattogást eredményező tényezőket.

A kedves kis játékot pedig meglepő módon még szeptember 26-án el lehetett érni. A Google ezúttal egy 2020-as világrekordot ünnepelt. Négy éve ugyanis Thaiföldön éppen szeptember 26-án állították fel a valaha megalkotott legnagyobb kukorica pattogtató gép rekordját. A Guinness World Records szerint az eszköz 7.62 méter magas, 3.35 méter széles és 2.74 méter mély. A Google pedig nem véletlenül rakta ki egy nappal az évforduló előtt a játékot tartalmazó logót, szándékosan tervezték 48 órásra, jelezvén tiszteletüket az alkotók felé.

„Soha nem fogom elfelejteni azt a hetet, amikor elindítottuk a projektet, ötleteltünk, és olyan kérdéseket tettünk fel magunknak, mint például: mi lenne a popcornmag legnagyobb félelme? Kell-e, hogy a támadó magnak izmai legyenek?" - idézte a Yahoo cikke Brian Murray, a Doodle vezető mérnökének szavait. „Fantasztikusan jól éreztük magunkat az elkészítésében, és reméljük, hogy az emberek is ugyanolyan jól szórakoznak majd a játékkal!” - tette hozzá.

Ha pedig már két napig a kukorica körül forgott minden a Google részéről, akkor a popcorn és a kukorica történelméről is hoztak nekünk némi tudásanyagot. A Doodles hivatalos oldalán leírtak szerint a popcorn eredete a 16. század elejére nyúlik vissza. Ekkoriban feljegyzések alapján a kukorica elég elterjedtté vált már ahhoz, hogy számos kultúra készített pattogatott kukoricát, és díszítette vele szertartási öltözetét. Az Egyesült Államokban az 1800-as években vált alapélelmiszerré, eleinte pedig tejjel felöntve fogyasztották, míg az első popcorn készítő gép az 1890-es években jelent meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram