2024.09.23.TomiSpark

Ezért érdemes kicserélni a kamera gombját az iPhone 16 zárolt képernyőjén

Az Apple telefonjainak legújabb generációja egy dedikált oldalsó gombot kapott a kamerához, ami már a bemutatáskor is nagyon hasznosnak tűnt. Emiatt viszont kevésbé van értelme a zárolt képernyőn megjelenő kameragombnak, ám ez pár mozdulattal lecserélhető másra is. Mutatjuk, hogyan lehet ebből a szempontból személyre szabni a telefont.

Amennyiben valaki az iPhone 16-os szériából vásárolt, akkor használhatja a készülékeken elhelyezett kameravezérlő gombot is. Ezzel a kamera gyorsan és könnyedén kezelhetővé válik, így viszont a zárolt képernyőn megjelenő kameragomb kissé feleslegesnek tűnhet, de szerencsére könnyedén megváltoztatható, mi jelenjen meg alul a sarokban.

Az iOS 18 érkezésével ugyanis még több lehetőség nyílt arra, hogy a felhasználók testre szabhassák telefonjaikat. A 9To5Mac szerint az egyik új testreszabási funkció éppen a zárolt képernyőre vonatkozik. Alapvetően ilyenkor alul a zseblámpa és a kamera gombjait találhatjuk meg, de sok más lehetőség közül lehet válogatni.

Fotók: iPhone-Tricks/Apple

Ilyen például egy parancsikon futtatása, amivel gyorsan elindítható az általunk kiválasztott alkalmazás, a csendes üzemmód bekapcsolása, a számológép, az Apple TV Remote megnyitása és hasonlók. Az iOS 18 esetében ezt úgy tudjuk módosítani, hogy hosszan nyomjuk meg a zárolt képernyőt, majd a Testreszabás gombra koppintunk. Ezt követően a jobb alsó sarokban a kamera gombot kell kiválasztani, majd azt, hogy helyette melyik vezérlőelemet akarjuk ott látni.

Fontos hozzátenni, hogy a különböző háttérképpárok mindegyikéhez beállíthatunk egyéni képernyővezérlőket a zárolt képernyőn. Ha pedig szeretnénk teljesen kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, akkor különböző háttérkép/záróképernyő párokhoz különböző Fókusz módokat köthetünk, mindegyiknél egyéni vezérlőelemekkel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram