2024.08.05.TomiSpark

Már mi is megrendelhetjük a világ egyik legjobb gamer mobilját

A Nubia Red Magic 9S Pro egy brutálisan erős, ténylegesen játékra készített okostelefon lett. Nyári bemutatásakor a márka részéről megígérték, hogy a telefon globálisan elérhető lesz, ezt pedig elég hamar betartották. Már Európában is megrendelhető ez a különleges készülék.

Durván két héttel ezelőtt jelentette be a Nubia, hogy július végén nemzetközileg is piacra kerül a Red Magic 9S Pro, ami a szakértők szerint vitathatatlanul a világ egyik legjobb gamingre szánt okostelefonja. Pár napja a PhoneArena számolt be róla, hogy a gyártó tényleg elérhetővé tette hírhedt fejlesztését azokon a területeken, ahol árulják termékeiket, így Európában is megvásárolható.

A Nubia nemrégiben két gamer telefont jelentett be, amelyek a Red Magic 9S Pro, valamint a Red Magic 9S Pro+ névre hallgatnak. Jelenleg előbbi szerezhető be mindenütt, ami 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkezik, míg az energiaellátásért egy hatalmas 6500 mAh-s, kétcellás akkumulátor felel, mely támogatja a 80 wattos gyorstöltést is. A Nubia egy 6,8 hüvelykes AMOLED kijelzőt épített be a készülékbe, amely 120 Hz-es frissítési frekvenciával, 1600 nites fényerővel és ultragyors, 960 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciával rendelkezik.

Fotók: Nubia

Mivel játékra tervezték, ehhez egy erős hűtésre is szükség volt. Éppen emiatt egy ICE 13.5 hűtőrendszert kapott, ami 22 000 fordulat/perces turbóventilátorral és további hűtőanyagokkal rendelkezik, biztosítva a zökkenőmentes használatot hosszú játékmenetek során is. Bár a játék volt a fókuszban, egy erős mobilhoz manapság már kellenek ütősebb kamerák is. A Red Magic 9S Pro hátlapján három kamera is helyet kapott (50MP + 50MP + 2MP), az előlapon pedig egy 16 megapixeles szelfikamerával számolhatnak a felhasználók.

Ehhez pedig a gyártó weboldalán különböző kiegészítők, így akár plusz hűtőegység is rendelhető, de amennyiben csak a telefonra lenne szükség, azt most 649 eurótól érhetjük el. Ez átszámítva jelenleg kb. 258 ezer forintot jelent, amiért a Sleet és a Frost fantázianevű színekben vásárolható meg a telefon, de több RAM-mal és tárhellyel a Cyclon és a Snowfall is jelen van.

A rend kedvéért pedig lássuk azt is, mit tud a Pro+. Ami hasonló, hogy mindkét változat képes közvetlenül a hálózati adapterről működni töltés közben és a méretek is megegyeznek. 8,9 mm vékonyak és 229 grammot nyomnak, de a kijelző is ugyanaz, mint a testvérmodell esetében. Kaptak ravaszgombokat, amiket oldalt találni és 520 Hz érzékenységgel, valamint háttérvilágítással is rendelkeznek.

Nincs különbség a kamerákat illetően sem, valamint mindkettőnél használhatók az olyan egyedi funkciók, mint például a Sound Recognition, ami hangfelismerésre jó játékoknál, de rengeteg más mesterséges intelligenciával támogatott dolog is elérhető. Még ezekhez is csatlakoztathatók fülhallgatók és fejhallgatók vezetékesen, valamint ugyanúgy a Wi-Fi 7 és USB-C 3.2 szabványokat támogatják.

Különbség viszont, hogy a Pro+ egy kisebb 5500 mAh kapacitású akkumulátort kapott, azt viszont 165 wattos sebességgel is tölthetjük. Így a szimpla változat 35 perc alatt tölthető maximumra a gyári értékek alapján, a nagyobbiknak pedig 16 percre van ehhez szüksége, de a tárhely és a RAM tekintetében is vannak eltérések. A Pro+ már eleve 16 GB RAM-mal és 516 GB tárhellyel került piacra, viszont bizonyos helyeken 24 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral is választható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram