2024.06.30.TomiSpark

Jöhet az éjszakai időzítő a YouTube-ra

Sokan vannak, akik imádnak elaludni a tévé zajára, de rengeteg ember már nem is feltétlen a hagyományos tévéadásra kezd el szunyókálni, hanem a népszerű videómegosztón található tartalmakra. Ez onnan nézve nem is meglepő, hogy egy rakás olyan videót találni, amit direkt a könnyebb elalvás elősegítésére készítettek, de eddig volt egy nagy hiányossága a YouTube-nak. A videók leállítását nem tudtuk időzíteni, most viszont ez is megváltozik.

Akinek megvan az a szituáció, amikor a YouTube-on elindít egy számára kellemes lejátszási listát, esetleg egy kifejezetten hosszú videót, amelynek hangjaira nyugodtan álomba merül, majd reggel még mindig mennek a videók, az most örülhet.

Bár eddig nem volt mód arra, hogy egy előre megadott idő után álljon le a lejátszás, az Androidra gyártott YouTube-alkalmazásban nemsokára megjelenik az alvásidőzítő. A GSMAréna cikke szerint erre az applikáció legfrissebb verziójának teardownjából lehetett rájönni. Ahogyan az elvárható, a funkció lehetővé teszi, hogy a lejátszás egy meghatározott idő után leálljon. Ha nem sikerült ténylegesen elaludni az időzítő lejárta előtt, akkor lehetőség lesz visszaállítani az időzítőt, de az is ott van az opciók között, hogy további időzítés nélkül folytassuk a videók nézését.

Fotó: GSMArena

Az időzítőhöz beállíthatunk majd a hírek alapján egy adott óraszámot és percet, a hátralévő idő pedig értesítés formájában jelenik meg. A portálnál arra is rávilágítottak, hogy egy ideje már létezik hasonló megoldása a cégnek, csak azt éppen a YouTube Musicban vezették be.

Amiért pedig Androidra érkezik kizárólag az újdonság annak oka lehet, hogy iOS-en beállítható egy rendszerszintű időzítő, amely a nullához érve leállítja a lejátszást, a másik operációs rendszeren viszont nincs ilyen lehetőség.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram