2024.06.25.TomiSpark

Az egyik legjobb kamerás app Androidra is megérkezett

A Blackmagic Camera sikeresen szerepelt eddig iOS-en, így most az androidos felhasználók szívét is igyekeznek meghódítani, igaz egy probléma máris felütötte fejét. Alább részletezzük, miért érdemes tesztelnetek az alkalmazást, ha korábban még nem tettétek volna.

Az iPhone-on tavaly szeptemberben történt bevezetés után a Blackmagic Camera mostantól ugyanolyan professzionális minőségű felvételi funkciókkal és a Blackmagic Design más videokészítő eszközeivel elérhető Androidon is. Persze felmerülhet sokakban, miért van szükség az ilyenekre 2024-ben, mikor rengeteg telefon már önmagában is elképesztően fejlett, ám szoftveres oldalon azért még sok dologban lehetne javulni.

Ezt küszöbölheti ki egy jól összerakott, minőségi applikáció, a Blackmagic Cameráról pedig egészen pozitívak a visszajelzések. „A Blackmagic Camera alkalmazás iPhone-ra hihetetlenül népszerű a tavalyi bevezetése óta. Izgatottak vagyunk, hogy a Samsung Galaxy vagy Google Pixel telefonokkal rendelkező ügyfeleinknek is ugyanolyan vezérlőelemeket adhatunk a digitális filmek forgatásához, mint a professzionális kameráink révén” – mondta Grant Petty, a vállalat vezérigazgatója.

A The Verge cikke szerint az alkalmazás androidos verziója is ugyanazt a kezelőfelületet viszi tovább, mint az iPhone-ra gyártott verzió. Kapunk egy heads-up kijelzőt, amin a fontos felvételi információkat, például a fókuszt és az expozíciót láthatjuk, illetőleg a HUD elemekre történő egyszerű koppintással gyors hozzáférést biztosít a beállításokhoz. A Blackmagic Camera a felvételeket közvetlenül a vállalat felhőszolgáltatásába is képes rögzíteni, így azok gyorsan elérhetők.

Fotók: Blackmagic Design

A Blackmagic Design szóvivője, Terry Frechette azonban a The Verge-nek megerősítette, a Blackmagic Camera alkalmazásnak Androidon van egy korlátozása. Egyelőre kizárólag a Samsung Galaxy S23/S24 és Google Pixel 7/8 termékcsaládokon használható az app és sajnos a vállalat arra a kérdésre sem tudott információt megosztani, hogy az alkalmazás végül más androidos készülékeken is elérhetővé válik-e.

Tapasztaltunk szerint egyébként tényleg hasznos ki alkalmazásról van szó, így aki teheti próbálja ki. Sok lehetőség elérhető benne. Például ott a belső galéria, a belső tárhelyre való mentésnél többféle tömörítésre is lehetőség nyílik, rengeteg apró adatot láthatunk a finomhangolásokhoz, de még csevegő funkció is van benne. Mivel profiknak szánták, feltételezték, erre a munkafolyamatok egyeztetésénél szükség lehet. Remélhetőleg később más androidos telefonra is megjelenik, mert alighanem sokan hasznát vennék.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram