2024.06.23.TomiSpark

Okostelefonnak tűnik, de nem az: érdekes AR-eszközt dob piacra az XReal

A dél-kaliforniai AWE (Augmented World Expo) konferencián mutatta be a cég a Beam Pro nevű kütyüt, amin Android fut és erősen egy mobilra emlékeztet, de egészen másra hozták létre. Ez ugyanis a vállalat okosszemüvegeihez lett kifejlesztve társeszközként.

A fentiek figyelembevételével joggal tehető fel a kérdés, hogy akkor mégis mire alkalmazható? Nos, a Beam Pro 200 dollárba kerül és a Techcrunch szerint lényegében arra szolgál, hogy a Google Play alkalmazásokat 3D térben juttassa el a szemüveghez.

Az XReal leírása alapján „az XReal Beam Pro az XReal szemüveg végső kísérőeszközeként egyszerű módot biztosít a felhasználóknak, hogy kedvenc alkalmazásaikhoz, közösségi médiatartalmaikhoz, streaming szórakozásukhoz, szakmai igényeikhez és játékplatformjaikhoz lenyűgöző 3D-s AR-környezetben férjenek hozzá”.

A Snapdragon-alapú eszközön Android 14 fut, és egy 50 megapixeles kamerapárral rendelkezik a 3D-s képek, továbbá a térbeli videók készítéséhez. Hozzátették persze azt is, a Beam Pro tényleg célzott felhasználási formához lett fejlesztve, vagyis nem kívánja helyettesíteni a mobiltelefont. A Techcrunch cikkében megjegyzik, ez kétségtelenül egyedi megközelítés, amely visszautal egy letűnt korszakra, amikor az emberek az iPhone mellett iPod Touchot is birtokoltak.

Az XReal Beam Pro kettős USB-portot kínál az XReal szemüveg egyidejű használatához töltés közben. A 27 W-os gyorstöltés azt jelenti, hogy az akkumulátor miatt elviekben nem kell majd aggódnia a felhasználóknak. Az eszköz egy 6,5 hüvelykes (2400 x 1080) kijelzőt kapott, van belőle egy csak WiFi-vel rendelkező változat, de egy olyan is, ami már az 5G-t is tudja, ami pedig a tárhelyet illeti, 6 vagy 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB érhető el.

Fotók: XReal

Az XReal egyébként a NebulaOS saját fejlesztésű szoftverrétegét az Androidra építette. A skin célja, hogy a 2D-s alkalmazásokat 3D-ben nyújtsa, miközben egyedi módon kínál interfészt a rendszerrel. Az izgalmas készülék az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Európa egyes részein az XReal weboldalán keresztül már elérhetővé vált.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram