2024.06.20.TomiSpark

Az Apple készülékein is használható is a Proton fotótárolója

Ha túlzsúfolt a készülékünk, a felhőalapú szolgáltatások nagyszerű lehetőséget kínálnak, de csak akkor, ha kényelmesen használhatók és megfelelő biztonságot kínálnak. A Proton már jó néhány éve foglalkozik ilyesmivel, Androidon pedig sokan szeretik.

A Proton 2014-ben indult Proton Mail néven, egy titkosított e-mail szolgáltatásként, amelyet egy sikeres IndieGoGo kampány finanszírozott. Akkor 550 000 dollárnál is többet kaszáltak az Engadget szerint, majd a svájci vállalat új titkosított szolgáltatásokat, például VPN-t, felhőalapú tárhelyet és naptárat is kínált. Innen ered az egyszerűsített cégnév is, a napokban pedig kiderült, nonprofit modellre állnak át, mivel véleményük szerint a svájci nonprofit struktúra olyan többletbiztonságot nyújt, amelyet egy vállalat önmagában nem tud elérni.

A cég szerint konkrétan nincs mögöttük semmilyen kockázati tőkebefektető és mivel nincsenek részvényesek, szerintük ez lehet a kulcsa annak, hogy talpon maradjanak az olyan nagyvállalatokkal szemben, mint a Google, a Microsoft és az Apple. Utóbbi mobileszközeire sikerült kiterjeszteniük a Proton Drive-ot, ami új módot kínál felvételeink tárolására a Photo Backup for iOS segítségével. A Photo Backup december óta elérhető az Android felhasználók számára, de mostantól az is élvezheti, aki iPhone-t vásárolt.

Fotók: Proton

A svájci cég nem csak egy újabb lehetőséget kínál arra, hogy automatikusan feltölthessük a fotóinkat egy online tárhelyre. Ígéretük szerint azok biztonságos, végponttól végpontig tartó titkosítással lesznek tárolva, így senki más nem láthatja vagy férhet hozzájuk. A Proton emellett zökkenőmentes integrációt ígér az iPhone-nal és a fotótárral.

A funkció képes automatikusan feltölteni és szinkronizálni a fotó- és videógyűjteményt, miközben egyidejű hozzáférést biztosít az interneten és a mobileszközökön. Van egy offline módjuk is, ezzel internet-hozzáférés nélkül is elérhetünk bizonyos fotókat és videókat, valamint elviekben a titkosított biztonsági státusz megmarad itt is.

A Proton Photo Backup ingyenes tárhelyet kínál 5 GB-ig, míg egy 4 $/hónapos csomag 200 GB tárhelyet biztosít. A Proton Unlimited csomag 500 GB tárhelyet kínál havi 10 dollárért, és hozzáférést biztosít más Proton szolgáltatásokhoz, például a Proton Mailhez és a Proton VPN-hez egyaránt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram