2024.06.17.TomiSpark

Még a telefont is irányíthatjuk a Samsung cipőjével

Lássuk be, ez nagyon furán hangzik, de nem tréfa. A dél-koreai óriásvállalat Shortcut Sneaker néven cipőket ad ki limitált számban. A lábbelikkel képesek lehetünk különböző módokon vezérelni okostelefonjainkat.

Kísérleti jelleggel hozta létre sneakereit a Samsung, mégpedig Roel van Hof cipőtervező, a Cheil Benelux kreatív ügynökség, valamint a viselhető eszközökre specializálódott Elitac Wearable cégének segítségével. A Samsung részéről úgy gondolják, a telefonvezérlésre is alkalmas cipők a jövő sneakereinek tekinthetők, bár sokat nem gyártottak belőle.

Fotó: Samsung

A Gizmodo bejegyzése alapján mindössze hat pár készül belőle hamarosan, a Shortcut Sneaker által pedig akár az is lehetséges, hogy egy teljesen új piacot nyithatnak meg azoknak, akik rajonganak az ilyen stílusú cipőkért. A szóban forgó fejlesztésnél az volt az ötlet, hogy egy olyan cipőt alkossanak, amivel a telefont különböző lábmozdulatokkal lehet irányítani.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes gesztus egy adott tevékenységnek felel meg a készüléken. Ha például azt akarjuk, akkor egy lábmozdulattal felhívhatunk valakit, elindíthatunk egy zenét, akár a moonwalk táncmozdulatok révén is. Ehhez a Shortcut Sneaker talpában mozgásérzékelők vannak, melyek nyomon követik, hol van a lábad egymáshoz képest. A sajtóközlemény szerint a felhasználók öt különböző lábmozdulatra lesznek korlátozva, amelyekkel öt egymástól eltérő műveletet végezhetnek telefonjukon.

Roel van Hof egy Samsung Galaxy termékként kezelte a tornacipőt, és elég szó szerint vette a feladatot. Olyan anyagokat használt, amelyek textúrájukkal és színeikkel meteoritokra és szupernóvákra emlékeztetnek. A cipő hűvös, űrbéli hangulatot áraszt, de sajnos kizárólag a Hollandiából származó Samsung-tagok számára érhető el. Ők július 9-ig jelentkezhetnek adományozás útján egy alkalmazáson keresztül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram