2024.03.08.TomiSpark

A Google Maps a bejáratok megtalálásában is segíteni fog

Hamarosan pontosan tudni fogjuk az alkalmazás által, hol kell belépnünk az általunk felkeresett épületbe.

Ha éttermek, múzeumok vagy más látnivalók megtalálásáról van szó, akkor a Google Maps egy alapvető eszközzé vált az emberek számára, ám néhány helyen elég nehéz rájönni, hol is kellene bemennünk valójában. Itt jön a képbe egy új kísérlet, amelyet a Google a jelek szerint néhány felhasználóval és épülettel tesztel. Ezen egy ikon jelzi, hogy egy hely kiválasztásakor hol lehet kilépni és belépni.

Az Android Police szerint a Google Maps 11.17.0101-es verzióján már tesztelhető volt az újdonság. A portálnál egy Google Pixel 7a készülékkel próbálták ki, amin a bejáratok csak akkor láthatók, ha egy hely ki volt jelölve a térképen, és ha az kellően nagyítva volt. Ezt követően kerek és fehér körökként jelennek meg, amelyekben egy bejárat szimbólum található.

Forrás: Android Police

Az újságírók tettek egy kísérletet néhány különböző típusú épülettel, így például szállodákkal, orvosi rendelőkkel, szupermarketekkel, barkácsáruházakkal, kávézókkal és éttermekkel New Yorkban, Las Vegasban és San Franciscóban, valamint Berlinben. Egyelőre még nem működött mindenhol tökéletesen ez a funkció, de nem szabad elfeledni, hogy korai fázisban van a dolog.

A folytatásban vélhetőleg fejlődni fog, ha pedig rendeltetésszerűen és pontosan működik majd, akkor elképesztően sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk a pontos célállomást, főként olyankor, ha jelentősen nagy épületekről van szó, vagy ha egy találkozót beszéltünk meg valakivel fix helyre.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram