2024.02.23.TomiSpark

Ilyen lesz a Google új bejelentkező felülete

Jelentős változás elé néz a Google-fiókok bejelentkezéshez használt oldal dizájnja, ami hamarosan mindenkinél megváltozik. Az átállás fokozatosan történik majd, február 21-én vette kezdetét és március 4-én fejeződik be, tehát hamarosan mindenkinél megjelenik. Mutatjuk, mire számíthatunk a közeljövőben.

Mindegy, hogy a Gmail, a Google Home vagy a Drive valamelyikébe, esetleg egy teljesen más szolgáltatásba szeretnénk bejelentkezni a Google-fiókunk segítségével, ehhez először a keresőóriás felületén kell megtennünk a szükséges lépéseket. Azoknak pedig, akik ezt sűrűn használják, feltűnhetett, hogy egy ideje már egy üzenetet találnak az oldal tetején, ami arra figyelmeztet, hogy hamarosan új külső fogad majd minket.

A Google erről saját blogján közzé is tett néhány képet, valamint elárulták, hogy március 4-ig mindenütt frissülni fog a dizájn asztali és mobileszközökön egyaránt. Ez állításuk szerint a jelenlegihez képest modernebbé válik és összhangban lesz a többi terméküknél alkalmazott Material Design nevű megjelenéssel.

Fotók: Google

A leglátványosabb változás talán a vízszintes elrendezés, de az alábbi fotón látható függőleges, valószínűleg mobileszközökön megjelenő verziójában is észrevehető, hogy eltűnik a teljes Google felirat, helyette csak a G-betűből álló minimalistább embléma jelenik meg. Ez sem középen lesz, hanem balra igazítva, akárcsak a közvetlenül alatta lévő elemek, de a színek is változnak, hiszen eddig a teljes háttér fehér volt, mostantól csak a bejelentkezéshez használt keret marad ilyen, mögötte kékes-szürkévé válik az oldal.

Az Android Police szerint a Material Design 3 és a Material You néven emlegetett dizájnnyelv alapjai is ugyanezek, ami az Android 12 2021-es megjelenése óta létezik, de a Google viszonylag lassan vezeti be ezeket a különböző helyeken. A cég súgójában kiemelték, hogy a bejelentkezés lépései semmiben sem változnak, ugyanazokat az adatokat kell beírnunk és a fiókokat is ugyanúgy használhatja mindenki, mint a módosításokat megelőzően.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram