2023.12.27.TomiSpark

A Sega legendás konzoljait idézik meg az Onkyo fülhallgatói

Jó híreket kaptak a retró cuccok rajongói, miután a japán audiotermékekkel foglalkozó cégnél készítettek két vezeték nélküli fülhallgatót, amelyek a Sega Genesis (Mega Drive), valamint a Dreamcast jellemzőit hordozzák magukon.

Aki új vezeték nélküli fülhallgatót keres és nagy rajongója a Sega mára legendássá vált játékkonzoljainak, az mindenképp vegye fontolóra az Onkyo ajánlatát. A Siliconera bejegyzése szerint a cég december 22-től tette elérhetővé új füleseit, melyeket a tokiói Onkyo Direct Akihabara üzletben, illetőleg szerencsére az Onkyo Direct online áruházban is megvásárolhatnak az érdeklődők.

Mindkét eszköz modern, tehát valójában csak a külső jegyek retrók, illetőleg bizonyos funkciók emlékeztetnek minket a Sega gyártmányaira. A fülhallgatók tokjai például abszolút az eredeti konzolok küllemét igyekszenek megidézni, maguk a fülesek pedig a hozzájuk tartozó kontrollereket, de a rendszerhangok is ugyanazok, mint a konzolok esetében. Ezeket nem is adják olcsón, a modellek darabjai 109 dollárba, vagyis nagyjából 37 ezer forintba kerülnek, a pluszba vásárolható vezeték nélküli töltők pedig 31 dollárba (bő 10 forint) kerülnek, de további kiegészítőket is árulnak.

Fotók: Onkyo

Ami pedig az eredeti eszközöket illeti, a Sega Genesis 1988-ban jelent meg, de sok helyen Mega Drive néven forgalmazták. Az Egyesült Államokban egy évvel később mutatták be, Európában pedig csak 1990-ben, ám még így is nagy sikereket arattak vele, 39 milliónál is több kelt el a gépből.

A Dreamcast már jóval később, 1998-ban jött ki, 1999-ben pedig már az amerikai és az európai piacon is elérhetővé tették. Az eszköz ugyan csak 2001-ig volt gyártásban, 10 milliót így is eladtak belőle és sokan úgy tartják, megelőzte korát, hiszen ez volt az első olyan, amelyik beépített modemmel rendelkezett a netes játékokhoz, de a játéktárában is sok innovatív játék helyet kapott.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram