2023.09.11.TomiSpark

Biztosan a legjobb minőségben töltöd fel fotóidat az Instagramra?

Az ember magától értetődőnek venné, hogy az egyik legismertebb közösségi platformon magas minőségben kerülnek fel az egyes fotók, ám sokszor nem ez a helyzet. Mutatunk egy trükköt, ami gyorsan megoldja ezt a problémát.

Alighanem sokan tapasztalták már, hogy a Meta közösségi oldalain hiába töltünk fel egy alapvetően nagy felbontással rendelkező fotót, az oldalon már jóval gyengébb lesz a minőség. Ez néha az Instagramon is így van, a Lifehacker pedig nemrégiben elárulta, mit tehetünk ez ellen.

A probléma oka egy olyan beállítás, amit manuálisan kell bekapcsolnunk ahhoz, hogy mindig a legmagasabb minőségben kerüljenek fel a fotóink. Ezeket ugyanis manapság már tényleg nem nehéz nagyobb felbontással elkészíteni, az okostelefonok többsége nagyszerű képességekkel rendelkezik a kamerák tekintetében, ahhoz viszont egy plusz beállításra van szükség, hogy az Instán is úgy lássuk viszont a tartalmakat, ahogyan a mobilunkon még a feltöltés előtt.

Ehhez először is a profilunkat kell felkeresünk, majd nyomjunk rá a jobb felső sarokban lévő gombra. A felugró menüben keressük ki a Beállítások és adatvédelem lehetőséget, erre koppintva pedig görgessünk lejjebb, amíg meg nem látjuk az Adathasználat és médiatartalom minősége opciót. Ha erre rányomunk, alul lesz egy gomb a Feltöltés a legjobb minőségben felirat mellett, ami lehetővé teszi, hogy ténylegesen mindig a legjobb minőségben töltsük fel a tartalmainkat, még ha így tovább is tart a folyamat.

Ez alapértelmezetten ki van kapcsolva, ilyenkor a minőséget a hálózati feltételekhez igazítja a rendszer, ami gyorsabb működést eredményezhet, de sajnos a fényképek és videók is rosszabb állapotban látszódnak majd, mint amilyenek valójában.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram