2023.08.09.TomiSpark

5 trükk, amit érdemes kipróbálni egy iPhone-on

Az Apple telefonjai sok olyan érdekességet rejtenek magukban, amelyekről a hivatalos kommunikáció során nem ejtenek szót, a figyelmesebb felhasználók viszont valahogy mindig megtalálják az apróbb meglepetéseket. Ezeket általában videók formájában megosztják a különböző platformokon, mi pedig kigyűjtöttünk közülük néhányat.

Sokszor a telefonok önmagukban is rendelkeznek olyan rejtett képességekkel, amiről korábban nem feltétlenül számoltak be az Apple részéről, de a szoftveres frissítések is képesek hozni váratlan újdonságokat, így ennek megfelelően válogattunk.

  1. Világítsd meg az iPhone-t

Ez nem éppen olyan trükk, ami kizárólag az Apple készülékein működik, ám ettől még elég érdekes. Ha szeretnénk megfigyelni, hogyan viszonyul az iPhone a fényviszonyokhoz, akkor ehhez elég megvilágítani közelről a felső részét, az automatikus fényerőnek hála pedig máris világosabb lesz a kijelző. Ezt akár androidos telefonnál is kipróbálhatjuk, a lényeg csak annyi, hogy engedélyezve legyen az automatikus beállítás.

2. Háziállatod is lehet a dinamikus szigeten

Az iPhone 14-es széria megjelenésekor mindenki a dinamikus szigetről beszélt a legtöbbet, amely a készülékek tetején található és egészen sok funkcióra képes, azt azonban kevesen tudják, hogy a Pixel Pals nevű alkalmazás révén saját állatunk is lehet rajta. A dedikált applikációban jelenleg nyolc háziállat közül válogathatunk, van macska, kutya, sün, róka, axolotl, vidra, denevér és papagáj is. Ha rákoppintunk a felső részre és azt lenyomva tartjuk, akkor interakcióba is léphetünk velük, de játékokat is adhatunk nekik, illetőleg etethetjük őket, ahogyan az alábbi videón is látszik.

3. Animáld a szigetedet

Ha tényleg teljesen szeretnénk kiaknázni a dinamikus részben rejlő lehetőségeket, akkor érdemes letölteni a Dynamic Notch: 3D Wallpaper 4K névre hallgató alkalmazást az App Store kínálatából. Ez sokkal érdekesebbé teheti az egyes háttérképeket, így a felső egységet könnyen kutyává alakíthatjuk, de egy repülő is elhúzhat felette, függően attól, mit választottunk. A letöltés ingyenes, ahogyan a kínálat nagyobb része is, de persze vannak fizetős opciók.

4. Mutatkozz be stílusosan

Az iOS legfrissebb kiadása is tartogatott pár meglepetést, így például a NameDrop révén. Ahogyan a videóban is látszik, ehhez elég közel tartani egymáshoz két iPhone-t, esetleg egy iPhone-t és egy Apple Watchot, majd gyorsan megtörténik a kapcsolati adatok cseréje. A gépelés helyett tehát elegendő kellő távolságba elhelyezni a készülékeket, ráadásul a legjobb, hogy a NameDrop közvetlenül az AirDropba van integrálva, így villámgyorsan működik, a látvány pedig lenyűgöző. Ehhez lefelé kell legyinteni, ezt követően a hálózati blokkot nyomjuk meg hosszan. Ezen belül kell megérintenünk az AirDrop ikonját, illetőleg kiválasztani a 10 percig tartó lehetőséget. Ezt a műveletet természetesen mindkét készüléken el kell végezni.

5. Találj recepteket egy fotó alapján

Szintén az iOS17 újdonsága a vizuális keresés, amivel az iPhone képes beazonosítani a megnyitott képeket, másrészt ennek alapján javaslatokat is tehet. Így például elég rákeresni egy nápolyi pizzára, a telefon pedig recepteket javasol majd ehhez. A funkció használatához nyissuk meg az adott képet a fotók között, majd keressük meg az információs gombot az alsó sávon. Ez persze működik abban az esetben is, ha egy kaktuszt fotóztunk le, mivel akkor arról fogja feldobni a megfelelő infókat.

Fotó: Pocketnow
Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram